in ,

Tolvaj banda – Soha ennyi nyomozás nem volt még fővárosi ügyek miatt, mint Kamu Geri főpolgármestersége alatt

Kétes közbeszerzések, korrupciógyanús ügyek tekintetében csúcsot állított a főpolgármester

 

Kétes közbeszerzések, korrupciógyanús ügyek tekintetében csúcsot állított a főpolgármester, és csak „mellékesen” még a csőd szélére is sikerült kormányoznia Budapestet – a Metropol cikkében összegyűjtötte az eddigi botráyokat.

 

 

Ingatlaneladások jutalékos rendszerben: Városháza-gate

2021-ben robbant ki a botrány, amikor kiderült, a budapesti városvezetés titokban megpróbálhatta értékesíteni a Városháza épületét. Az Anonymus által kiszivárogtatott felvételekből nyilvánvalóvá vált, hogy a fővárosi ingatlanok eladását egy jól behatárolható kör „jutalékos” rendszerben intézte. A nyomozást vélhetően segíti, hogy a rendőrök birtokában tízórányi vágatlan felvétel van.

 

 

Karácsony Gergely hallgat a hídpénzbotrány ügyében

Karácsonyék önkormányzati választások után új közbeszerzési eljárást írtak ki, amelynek győztese ismét az A-Híd lett, mint ahogy még Tarlós István polgármesterségének idején, azonban

ötmilliárd forinttal drágább ajánlattal nyert, mint amennyiért a Tarlós-érában végezte volna el a munkát. Ezen felül a Tarlós alatt zajló tenderhez képest majdnem hatvanszorosára (!), 4,2 milliárd forintra emelték a vállalkozónak járó előleget, ám a céget terhelő kötbért megfelezték.

 

A Lánchíd-felújítás kivitelezését végző A-Híd Zrt. 2020 novembere és 2022 júliusa között 1,4 milliárd forintot utalhatott a praxisától eltiltott, számlagyáras botrányba belebukó, több súlyos bűncselekményben is érintett jogász, Vig Mór cégének, a Sunstrike Hungary Kft.-nek. Ebből az összegből kilencszázmillió forint került Vig különféle számláira. Az összegeket pedig rövid időn belül készpénzben felvették a számlákról. A tranzakciókat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az exügyvéd ellen indított, sok száz milliós számlagyáras büntetőeljárásban vizsgálja.

 

Kis ládikák vagy nagy ládikák: a mikroadomány-botrány

A 99 Mozgalom bűncselekménygyanús adománygyűjtése miatti botrány azután robbant ki, hogy feloldották a titkosítás alól a Nemzeti Információs Központ jelentését, amelyet a tavalyi országgyűlési választások külföldi befolyásolásáról készítettek. Ebből kiderült,

a mozgalom pénzügyeit intéző Perjés Gábor 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között összesen tizenkilenc alkalommal készpénzben befizetett 506 millió forintnyi összeget a szervezet számlájára, döntően euróban és angol fontban.

 

 

A jelentés szerint „összesen 917 695 euró és 3900 angol font készpénzbefizetés valósult meg a számlán a vizsgált időszakban”. Karácsony Gergely a jelentés után kis, majd nagy ládikákban gyűjtött „mikroadományokról” kezdett beszélni. Az ügyben a 99 Mozgalom számlavezetője, az OTP is feljelentést tett. Kiderült az is, a nagyrészt euróban és fontban lévő bankjegyek újak, gyűrődésmentesek, több esetben egymás utáni sorszámúak voltak.

 

Buszmutyi: hamisított iratok

A BKV használtbuszbérlési pályázata során olyan céggel szerződött a főváros, amelynek éppenséggel busza sem volt, ráadásul más vállalat tulajdonában lévő járművekkel pályázott. A CR-Facilities vállalkozást mind­össze hét nappal az ajánlattételi idő lejárta előtt jegyezték be. Ebben az ügyben is nyomozást rendelt el a rendőrség.

 

BKV-hajók nem járnak, a pénz elfolyik

Már négy éve nem járnak azok a hajók, amelyeket még Tarlós István főpolgármesterségének idejében újítottak fel és a tömegközlekedés részeként tehermentesítették a szárazföldi közlekedést. A szolgáltatás népszerűségét jó mutatja, hogy sok budapesti úti cél nélküli hajózásra, városnézésre is szívesen használta, a menetdíj egy vonaljegy ára volt. A szolgáltatást azoban a főváros spórolásra hivatkozva leállította, a mai napig szünetelteti a járatokat.

A BKV a mai napig havonta átlagosan négy-öt millió forintot költ azokra a hajókra, amelyek már negyedik éve nem közlekednek menetrend szerint a Dunán, spórolásra hivatkozva. Erre összességében több száz millió forintot költhetett Karácsony Gergely négy év alatt.

 

Hetvenmillió a fővárosi temetők karban-nem-tartására

A Budapesti Közművek Zrt.-hez tartozó temetkezési főigazgatóság által megbízott kertészeti cégnek, a fővárosi temetőket kellett volna karbantartania, a feladat azonban nem teljesült, a számláikat mégis befogadták. A zöldterületek karbantartásával megbízott cég csaknem hetvenmillió forintnyi munkáról állíthatott ki hamis teljesítési igazolást, amely összeget meg is kaptak.

 

A felek mindezt úgy próbálták elfedni, hogy a jogtalanul leigazolt számlák kifizetését vagyoneltolódásként tüntették fel. Az esetben csalás bűntettének gyanújával zajlik nyomozás Karácsony embere, a floridai luxusingatlanjairól és fényűző életéről elhíresült milliárdos Mártha Imre által vezetett BKM Zrt.-vel szemben.

 

Korányi utazásait a budapestiek állták?

Nyomozást indított Korányi Dávid, Karácsony Gergely volt tanácsadója utazásaival kapcsolatban a Nemzeti Nyomozó Iroda. Bár a főpolgármesteri hivatalba egy idő után szinte egyáltalán nem járt be Korányi, Karácsony tanácsadója több útját (leggyakrabban New Yorkban), így is a fővárosi adófizetők állhatták. Ráadásul ezek az utak egyáltalán nem kapcsolódtak Korányi tanácsadói feladataihoz. Havi egymilliót kapott Budapest városától Korányi, miközben fényűző életet élt, igaz, nem Budapesten, hanem New Yorkban.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

 
 

Kérjük a segítségedet!

Példátlan politikai ítélet a magyar bíróságon – Wittinghoff videója miatt a mindenszo.hu-nak több, mint 4 millió forintot kell fizetnie sérelemdíjként! Az ítélet jogerős!

Portálunk szerkesztői bérből és fizetésből élnek, azok pedig nem akkora összegek, hogy több, mint 4 millió forintot ki tudjunk fizetni. Nem tudunk, nincs ennyi pénzünk, sem megtakarításunk, azonban lakásunk van, amit Wittinghoff és a politikai ítélet miatt elárvereznek a fejünk felöl: kvázi a bíróság kitesz minket az utcára.

 

Csak pár napunk van összegyűjteni valami csoda folytán ezt a 4 millió forintot, megadjuk a számlaszámunkat, ahova várjuk az esetleges támogatásokat, hátha mégis maradt még valami remény….

Számlaszám:

Erste bank

11600006-00000000-43559002

 

 

Bayer Zsolt megszólalt: Tusk – a lengyel Gyurcsány Egy igazi hazaáruló, brüsszelita

Pilhál György írásában döngölte földbe az egyértelműen hazaáruló Momentumos Hajnal Miklóst