in ,

Már menekül a lator: menekül a sajtó elől Karácsony Gergely

Az elmúlt időszakban a Karácsony vezette főpolgármesteri hivatal egyre mélyebbre süllyedt a hídpénz botrányba, amelyből a legfrissebb információk szerint a fővároshoz is hatalmas összegeket csorgattak vissza.

A választások előtti utolsó fővárosi közgyűlésen számos, Karácsony Gergely szempontjából fontos ügyben születik döntés. Ezek egyike a fővárosi klímaügynökség megalapítása. A főpolgármester ugyanis már korábban is ígéretet tett a szervezet megalapítására, azonban a törekvéseit csak most, uniós forrásból tudta megvalósítani. 

Az mostanáig nem világos, hogy miért van szükség a klímaügynökség megalapítására, ugyanis a főpolgármester tegnap az ügyben tartott sajtótájékoztatóján kiderült, a szervezet feladata mindössze abban fog kimerülni, hogy segítséget nyújt a társasházaknak az energiahatékonyságot növelő beruházások végrehajtásához szükséges forrásokhoz jutásban.

Mindeközben a főváros továbbra is sunnyog a Lánchíd botrány ügyében, tagadva annak a létezését is. A közgyűlést megelőző háttérbeszélgetésen lapunk kérdésére válaszolva Kiss Ambrus elmondta, továbbra is csak egy botrányról tud a Lánchíd ügyében, mégpedig arról, hogy a kormány nem fizette ki a hatmilliárd forintot a fővárosnak.

A közgyűlésen emellett tárgyalni fognak az új Duna-parti Építési Szabályzatról, amelynek értelmében a főváros a szállodahajókat Budapest külvárosába száműzné. A fővárosi közgyűlés kezdete előtt az ügyben sajtótájékoztatót tartott Horváth Csaba, Zugló polgármestere, aki elmondta, a tervben kiemelten fontos, hogy a hajósokat ne érintse hátrányosan az új szabályozás.

 

(magyarnemzet.hu)

 

  


 


     


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!


 

Meg sem lepődünk – Adatkezelési botrány: Gyurcsányék is azzal a céggel dolgoztatnak, amely felbukkant Magyar Péter mozgalma mögött

Valami készül – Varga Mihály is megszólalt a magas üzemanyagárakkal kapcsolatban