in , , ,

Donald Tuskó – Áruló gazemberek – Lengyelország cserben hagyta Magyarországot az EU legnagyobb botrányában

Donald Tusk döntése értelmében Lengyelország nem vesz részt Magyarország mellett az Ursula von der Leyen elleni perben, ami a 20 milliárd eurós Pfizer-ügy miatt indult.

Donald Tusk miniszterelnök úgy döntött, hogy Lengyelország kilép a Magyarországgal közös perből, amely Ursula von der Leyen és Albert Bourla Pfizer-vezér üzenetváltásai ügyében indult – írja a Neue Zürcher Zeitung. Az információt korábban a lengyel kormányszóvivő is megerősítette a Politico megkeresésére.

A vizsgálatot eredetileg a belga igazságügyi hatóságok indították, ehhez csatlakozott Magyarország és Lengyelország, ám a választásokat követően Tusk visszavonulót fújt – pedig az Európai Unió legnagyobb botrányában 20 milliárd euróról van szó.

A feljelentés alapján az Európai Bizottság elnöke sms-ben tárgyalta le a koronavírus elleni vakcinával kapcsolatos megállapodást a céggel, ezzel a vád szerint súlyos kárt okozott a költségvetésnek, mert akkora mennyiségű oltóanyagról kötött alkut, amekkorára a szakértők szerint már egyáltalán nem volt szükség a kontinensen.

Mivel az Európai Ügyészség pénzügyi bűncselekmények ügyében nyomoz, lefoglalhat telefonokat és más releváns anyagokat a Bizottság irodáiban. A Bizottság korábban nem volt hajlandó bemutatni az üzeneteket, és egyelőre az Ügyészség nyomozására sem reagált.

 

(Mandi)

 

 
 


     


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!


 

Pilhál György Geszti Péterről: amikor egy kiszolgált SZDSZ-lakáj siratja a jó ízlést

Omlik az ukrán front: így találkozik Elon Musk jóslata Zelenszkij kétségbeesésével