in , ,

A csehek is olyan hülyék, mint a lengyelek – A csehek az unión kívülről vásárolnak sok százezer lőszert az ukránoknak

Szakértők szerint ez is kevés ahhoz, hogy áttörést érjenek el az ukránok, ezzel csak kihúzzák a jövő évig.

Miközben az Egyesült Államok leállította a fegyver- és lőszerszállítást Ukrajnába, addig Európa nem áll meg, ugyanis tavasszal több mint egymillió lőszert szállíthatnak keletre a háborúban álló, súlyos lőszerhiánnyal küzdő országba. A hiánnyal magyarázható, hogy az orosz hadsereg számos sikert tudott elérni a fronton, több kisebb-nagyobb települést elfoglalva. 

Ukrajna hosszú hetek óta könyörög, hogy szövetségesei szállítsanak számára lőszereket, azonban ez eddig nem történt meg. A Forbes arról ír, hogy Ukrajna nyugat-európai szövetségesei még a tavasszal először 300-400 ezer lőszert szállítanak le a beígért egymillióból.

CSEHORSZÁG VEZETÉSÉVEL RÁADÁSUL EGY UNIÓN KÍVÜLI ÁLLAMTÓL VÁSÁROLNAK 700 EZER LŐSZERT, AMELYET AZTÁN ÁTADNAK AZ UKRÁNOKNAK.

A szakértők megjegyzik, ez a mennyiség még kevés ahhoz, hogy az ukránok megfordítsák a háború állását, ez csak arra jó, hogy az utánpótlással kihúzzák a jövő év elejéig, ameddig fel nem pörög az európai és amerikai hadiipar. Európa területén több lőszergyártó üzem is épül már tavaly óta, a gyártás azonban csak a következő évtől indulhat meg.

 

(Mandi)

 

 

 

Kérjük a segítségedet!

Példátlan politikai ítélet a magyar bíróságon – Wittinghoff videója miatt a mindenszo.hu-nak több, mint 4 millió forintot kell fizetnie sérelemdíjként! Az ítélet jogerős!

Portálunk szerkesztői bérből és fizetésből élnek, azok pedig nem akkora összegek, hogy több, mint 4 millió forintot ki tudjunk fizetni. Nem tudunk, nincs ennyi pénzünk, sem megtakarításunk, azonban lakásunk van, amit Wittinghoff és a politikai ítélet miatt elárvereznek a fejünk felöl: kvázi a bíróság kitesz minket az utcára.

Csak pár napunk van összegyűjteni valami csoda folytán ezt a 4 millió forintot, megadjuk a számlaszámunkat, ahova várjuk az esetleges támogatásokat, hátha mégis maradt még valami remény….

Számlaszám:

Erste bank

11600006-00000000-43559002

Elfogyott a szalámi? Bakács Tibor hétfőtől a parlament előtt éhségsztrájkol, mert besokallt – „Kész vagyok a halálra, Isten látja a lelkem”

A nagy menetelés – Toronymagasan győzött Donald Trump a Michiganben és Missouriban tartott elnökjelölő gyűléseken