in ,

Szijjártó Péter gratulált Peter Pellegrininek

Jó hír

Gratulált Peter Pellegrininek a szlovák államfőválasztás második fordulójában elért győzelméhez Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon közzétett bejegyzésében.
Gratulálunk, Elnök úr!! Újabb megerősítés a szuverenitásvédő és békepárti erőknek!”

– írta Szijjártó Péter röviddel éjfél után.

 

Peter Pellegrini, a szlovák parlament és a második legnagyobb kormánypárt, a Hang (Hlas-SD) elnöke a leadott voksok 54,32 százalékával vezet a 45,67 százalékon álló Ivan Korcok korábbi külügyminiszter előtt a szlovák államfőválasztás szombaton tartott második, döntő fordulójában a leadott szavazatok 96 százalékának feldolgozottsága mellett.

 

 

Az arányokat és Pellegrini előnyét tekintve a mostani adat gyakorlatilag nem hivatalos végeredménynek tekinthető. A részvételi arány eddig 60 százalékosnak mutatkozik, ami a második legmagasabbnak számít a szlovákiai államfőválasztások történetében.

Az államfőválasztás két héttel korábban tartott első köréből a mostani második fordulóba Ivan Korcok a szavazatok 42,5 százalékát megszerezve jutott tovább, Peter Pellegrini, akkor a voksok 37 százalékát kapta. A választás hivatalos végeredményének nyilvánosságra hozatala ma várható. A vonatkozó szlovák szabályozás szerint az államfőválasztás második fordulójában a győzelemhez már nem kell megszerezni az összes szavazásra jogosult választópolgár szavazatának legalább felét, hanem elégséges a szavazáson résztvevők többségének voksa.

 

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

 

 

 


     


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!


 

A Ludovika nemzetközi főigazgatója: káros és elfogadhatatlan, ahogy az Európai Unió Magyarországgal viselkedik –

Szóval Poloska Peti hazudik??? Nem tudja megerősíteni a rendőrség Magyar Péter meséjét a több százezres tömegről