in , ,

Novák Katalin: amikor a magyar-szerb határt védjük, Európát is védjük

Az államfő szerint ahhoz, hogy Európa hosszú távon is a béke szigete maradhasson, különbséget kell tenni illegális bevándorló és menekült között.

Amikor a magyar-szerb határt védjük, Európát is védjük, közösen – jelentette ki Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön Kelebián a déli határzárnál.

A magyar államfő Aleksandar Vucic szerb elnökkel és Andrej Babis korábbi cseh miniszterelnökkel, elnökjelölttel közös határlátogatása utáni sajtótájékoztatójukon azt mondta, a határ a szuverenitás szimbóluma és „garantálja, hogy meg tudjuk őrizni biztonságunkat”.

Kijelentette, ahhoz, hogy Európa hosszú távon is a béke szigete maradhasson, különbséget kell tenni illegális bevándorló és menekült között. Magyarország minden segítséget megad az Ukrajnából érkező menekülteknek. A háború kezdete óta több mint egymillióan érkeztek – közölte az államfő.

Novák Katalin hangsúlyozta: az illegális bevándorlással szemben Magyarország az első perctől a leghatározottabban fellép. A migrációs nyomás fokozódik, idén a tavalyinál kétszer többen, 261 ezren próbáltak illegálisan bejutni Magyarországra – mondta.

(MTI)

Bohár Dani: a független-objektívek és a templom

Borul a moslék a XV. kerületben – Cs. Németh Angéla nem válaszol, hová tűnt 3,6 milliárd a kerület költségvetéséből, és nem tudja, mi köze a saját fiához