in ,

Borul a moslék a XV. kerületben – Cs. Németh Angéla nem válaszol, hová tűnt 3,6 milliárd a kerület költségvetéséből, és nem tudja, mi köze a saját fiához

Szürreális beszélgetést folytathattunk le Cs. Németh Angélával, a XV. kerület baloldali koalíciós polgármesterével, aki nem akart válaszolni arra, hogy hova tűnt a kerület jövő évi költségvetéséből 3,6 milliárd forint

Szürreális beszélgetést folytathattunk le Cs. Németh Angélával, a XV. kerület baloldali koalíciós polgármesterével, aki nem akart válaszolni arra, hogy hova tűnt a kerület jövő évi költségvetéséből 3,6 milliárd forint – a teljes költségvetés bő 10 százaléka. Azt pedig értetlenséggel vegyes felháborodással közölte, hogy nem tudja, neki mi köze a DK nemrég leváltott kerületi elnökéhez, aki mellesleg a polgármester asszony fia és az önkormányzat egyik bizottságának fizetett tagja.

Pintér Gábor, a fidesz fővárosi frakciójának tagja a PestiSrácok.hu-nak elmondta: törvény írja elő, hogy a Fővárosi Önkormányzathoz befolyó iparűzési adóból mekkora összeget köteles juttatni. Ez a XV. kerület esetében 11,8 milliárd lenne, ehhez képest Cs. Németh Angéla, a kerület baloldali polgármestere csak 8,2 milliárddal tervezi a kerület költségvetését, arra pedig nem volt hajlandó válaszolni, hogy miért.

Cs. Németh Angéla nem válaszol, hová tűnt 3,6 milliárd a kerület  költségvetéséből, és nem tudja, mi köze a saját fiához - PestiSrácok

Helyette Matlák Gábor, a kerület alpolgármestere válaszolt érdemben, aki szerint az összeggel akkor fognak számolni, amikor azt folyósítják. Az ugyanakkor kérdés marad, hogy ha valóban megvan ez az összeg, az – ha csak elvben is – bele van kalkulálva, mint felhasználható forrás, akkor Cs. Németh Angéla vajon miért nem válaszolt a vonatkozó kérdésre.

 

Hasonlóan szűkszava volt saját fiával kapcsolatban is, akit nemrég váltottak le a helyi DK elnöki posztjáról. Cs. Németh szerint ő nem a DK elnöke, így a poszthoz – és pártja volt kerületi elnökéhez, vagyis a saját fiához – semmi köze.

 

(Szalai Szilárd, pestisracok.hu)

 

 

 

Novák Katalin: amikor a magyar-szerb határt védjük, Európát is védjük

Babilon összedől – Guruló Eurók és guruló dollárok – Mi a különbség az EU-s korrupció és a hazai guruló dollárok között? SEMMI!