in ,

Nem stadion – Nyolcszázmillió forintból újul meg a szolnoki kórház

Számtalan új eszközzel bővül folyamatosan a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet

Számtalan új eszközzel bővül folyamatosan a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, a napokban szállítanak egy-egy darab IVUS készüléket és kontrasztpumpát, amelyek együttesen szolgálják a szívbetegek ellátását, míg a daganatos betegeknél fellépő fájdalom csillapításához egy rádiófrekvenciás fájdalomcsillapító készülék érkezett az intézetbe. A hematológiai profilú belgyógyászati osztályon pedig egy oktatásra is alkalmas mikroszkópot helyeztek üzembe. Emellett a mai kor elvárásainak megfelelő, kilenc kényelmes kezelőszéket helyeztek ki az onkológiai szakambulanciára. Átadtak egy új hemodinamikai asztalt is az ahhoz kapcsolódó mérőrendszerrel – tájékoztatott az intézet, hozzátéve, hogy szeptember végéig az urológiai, a sebészeti, az idegsebészeti, apulmonológiai osztályon is bővül az eszközpark.

A közlemény kiemeli, a beruházásra csaknem nyolcszázmillió forint támogatást nyert a szolnoki kórház az Emberi erőforrás fejlesztési operatív program pályázatán.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság vis maior támogatásban biztosított több mint 87 millió forint többlettámogatást a projekt teljes körű megvalósítása érdekében. A projekt célja a kórház kardiológiai és onkológiai betegellátó egységeinek korszerűsítése, modernizálása, a gyógyító munka feltételeinek javítása.

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Két egomániás hazaáruló – Bognár Zsolt színművész értekezése a két Momentumos szánnivaló fúriáról

Egy idióta, aki szétverte Budapest közlekedését – Dugók, forgalmi káosz, átgondolatlan fejlesztések, megvalósítatlan ígéretek és az ember, aki nem kezdett bele semmibe