in

Nem stadion – Emelkedik a családtámogatások összege januártól

A kormány 2010 óta azért dolgozik, hogy a magyar gazdaság stabil lábakon álljon

 

 

„A kormány 2010 óta azért dolgozik, hogy a magyar gazdaság stabil lábakon álljon, a családok folyamatosan erősödjenek, a családalapítás és a gyermekvállalás ne ütközzön akadályba, valamint nehéz időkben is képes legyen megvédeni az elért eredményeket. Ennek köszönhetően egyebek mellett több családi ellátás összege is tovább emelkedett januárban” – fogalmazott Hornung Ágnes a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára jelezte, hogy a gyermekgondozási díj (gyed) maximális összege 2010 óta így több mint háromszorosára, a gyermekek otthongondozási díja (gyod) öt év alatt több mint két és félszeresére emelkedett.

2024. január 1-jétől az úgynevezett diplomás gyedben részesülők is magasabb összegre számíthatnak. A januári ellátásokat a februári kifizetésekkor már emelt összegben kapják az érintettek

– tette hozzá. Az államtitkár jelezte, hogy a kormány számára 2010 óta kiemelt jelentőségű a gyermeket nevelő családok támogatása. Ennek részét képezi, hogy 2010-hez képest a gyed havonta folyósítható maximális összege 2024-re több mint háromszorosára nőtt. A minimálbér emelésének köszönhetően a gyed maximális összege bruttó 373 520 forintra emelkedett, míg a diplomás gyed az alapképzésben részt vevő hallgatóknál 186 760 forintra, a mesterképzésben részt vevők esetében 228 200 forintra nőtt.

„A minimálbér emelkedésének hatására 2024. január 1-jétől nőtt az önellátásra képtelen gyermeket gondozó szülők számára járó gyermekek otthongondozási díjának (gyod) összege is. A gyod összege a bevezetéskor, 2019-ben bruttó százezer forint volt havonta. A kormány vállalta, hogy az ellátás összege évről évre növekedve 2022-re eléri a minimálbér szintjét, így 2024-ben a minimálbér emelkedésével a gyod összege 266 800 forintra nőtt” – közölte Hornung Ágnes.

Felhívta a figyelmet, hogy emelkedett a gyermekápolási táppénz maximális összege is, amelyet a dolgozó szülők a 12 évesnél fiatalabb, beteg gyermekük gondozása alatt igényelhetnek. Ennek napi maximális összege 17 787 forintra nőtt. Januártól ezeket a támogatásokat automatikusan emelt összegben kapják az érintettek.

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Menczer Tamást megtámadta egy DK-s, a kíméletlen válasz nem maradt el!

Akkor meg mit nyivákolnak?? Soha nem látott összegek állnak Karácsonyék rendelkezésére, mégis kivéreztetésről beszélnek