in , ,

Magyarország ellenségei akcióban (Daniel Freund és társai): különböző EP-csoportok tagjai fogtak össze Orbán Viktor ellen

Megy a gyalázás, jelentgetés

Az Európai Bizottság elnökéhez, Ursula von der Leyenhez fordultak a magyar kormány ellen összefogó EP-képviselők, akik így kívánják felhívni a figyelmet az uniós gyakorlattal ellentétes magyarországi versenyt korlátozó helyzetre – írja a Spiegel.

A cikkben hivatkozott levelet különböző képviselőcsoportok tagjai jegyezték, többek között az ismerten magyarellenes Daniel Freund, aki közösségi oldalán azt írta:

 

Elfogadhatatlan, hogy az EU milliárdokat fizessen egy olyan kormánynak, amely illegális módszerekkel zaklatja az európai vállalatokat”

– fogalmazott Daniel Freund német zöldpárti EP-képviselő.

 

Az Orbán ellen összefogó képviselőkben politikailag tehát gyakorlatilag nem sok közös van, most is csak egyetlen cél érdekében fogtak össze. A levelükben bírság kiszabását kérik hazánkra, mert szerintük az úgynevezett stratégiai ágazatokban Orbánék ki akarják szorítani az uniós cégeket az országból. Ez pedig

a letelepedés szabadságának, a tulajdonhoz való jognak, a tisztességes verseny elveinek és az egységes piac más alapvető elemeinek kirívó megsértése”

– írják.

A Spiegel írásában megemlíti, hogy Orbán Viktor évek óta különadókat szab ki a külföldi vállalatokra a különböző területeken, többek között az építőiparban, a hírközlésben, a közlekedésben, a kiskereskedelemben és a pénzügyi területen is.

 

 

(Mandi)

 

  

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!


 

     


Geszti Péter Orbánékat szidta, meg is jött Bognár Zsolt válasza: „Ne haragudj, de súlyosan tévedsz. Nem a NER alapja az állandó harc, az az általad preferált baloldal sajátja”

Ömlene a pénz Budapestre – Szentkirályi Alexandra tuti nem viaskodna a kormánnyal – Lázár János is hozna egy csomó pénzt Budapestre