in

Nem stadion – Jelentősen emelkedik a pedagógusok bére január 1-jétől. 32%-al!!

Emelés a javából

Az Orbán-kormány döntése szerint 2024. január 1-jével 32,2 százalékkal emelkedik a pedagógus átlagbér, a pályakezdő gyakornokok fizetése pedig a pedagógusok új életpályájáról szóló törvényben a 2023. évre rögzített 400 ezer Ft-os illetményhez képest 528.800 Ft-ra emelkedik és ennél kevesebbet más pedagógusok sem kereshetnek.

A kormány határozatban rendelkezik arról, hogy az emelt bérek februári kifizetéséhez szükséges források biztosítása a központi költségvetés terhére az állami, egyházi és magánintézmények fenntartói részére is megtörténjen.

A pedagógus minősítés és az intézményi tanfelügyelet eljárásait is újraszabályozzák. Erre azért van szükség, mert az adminisztrációs terhek csökkentése érdekében

a pedagógus tanfelügyelet és az intézményvezetői tanfelügyelet megszűnik, az új szabályok értelmében pedig a pedagógus minősítés is önkéntessé válik, az előmenetelhez szükséges gyakorlati idő pedig jelentősen csökken.

A 2024. január 1-jétől alkalmazandó új bérsávok szerint a pedagógus havi illetménye nem lehet kevesebb Pedagógus I. besorolás esetén 538 ezer forintnál, Pedagógus II. kategóriában 555 ezer forintnál, Mesterpedagógusnál 630 ezer forintnál, Kutatótanár esetében pedig 750 ezer forintnál. A belügyi tárca javaslata a mesterfokozat meglétét további 2 százalékos, a matematika, digitális kultúra, természettudomány-környezettan, fizika, kémia, biológia, földrajz szakos szakképzettséget pedig az e tantárgyakat tanító pedagógusok vonatkozásában további 4 százalékos illetményemeléssel ismerné el – közölte a Belügyminisztérium.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Mindenki nyugodjon le!!! Marad a Budapest-bérlet

No komment: Nagy-Britannia több száz légvédelmi rakétát szállít Ukrajnának + mindenszo.hu kommentár