in ,

Nem stadion – Új kollégiumi épületek kivitelezése kezdődhet el Szegeden – A kormány dolgozik, az ellenzék pedig hergel

Bővíti kollégiumi férőhelyeinek számát a Szegedi Tudományegyetem

Bővíti kollégiumi férőhelyeinek számát a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kara. Az id. Jancsó Miklós Kollégium fejlesztésével összesen 240 hallgató juthat tanulmányai idején szálláshoz.

 

Két szakaszban bővítené a SZTE ÁOK az id. Jancsó Miklós Kollégiumot – derült ki az erről szóló uniós közbeszerzési hirdetményből. A kivitelezőnek az építkezést megelőzően le kell bontani a Liliom utcai utcafronton álló kétszintes és a telek középső részén álló földszintes épületeket.

 

 

Akadálymentes szobák is lesznek az új kollégiumban
A tender kiírás szerint a kivitelezőnek a Liliom és a Semmelweis utcák által határolt területen két új, összesen nettó 4806 négyzetméter alapterületű épületet kell majd felépítenie. A kisebb, 1466 négyzetméteres hasznos alapterületű Liliom utcai kollégiumban 30 darab kétágyas szobát alakítanának ki, míg a Semmelweis utcai fejlesztés során 180 férőhelyes kollégium épülhet. A nettó 3340 négyzetméteres alapterületű épületben

1 db egyágyas,
76 db kétágyas,
9 db háromágyas lakószoba várja majd az egyetemistákat. Utóbbi kollégiumban két lakószoba, négy férőhellyel akadálymentes lesz.

A bővítés után több mint négyezer hallgató lakhatását biztosítják
A szegedi fejlesztés része az épületek környezetének rendezésére is. A tervek között szerepel egy 24 férőhelyes parkoló kivitelezése is. A beruházás révén a Szegedi Tudományegyetem a jelenlegi 3886 kollégiumi férőhelyét további 240-nel bővítheti.

 

 

(Sándor Csilla, magyarepitok.hu)

 

 

 
 

 

Kérjük a segítségedet!

Példátlan politikai ítélet a magyar bíróságon – Wittinghoff videója miatt a mindenszo.hu-nak több, mint 4 millió forintot kell fizetnie sérelemdíjként! Az ítélet jogerős!

Portálunk szerkesztői bérből és fizetésből élnek, azok pedig nem akkora összegek, hogy több, mint 4 millió forintot ki tudjunk fizetni. Nem tudunk, nincs ennyi pénzünk, sem megtakarításunk, azonban lakásunk van, amit Wittinghoff és a politikai ítélet miatt elárvereznek a fejünk felöl: kvázi a bíróság kitesz minket az utcára.

 

Csak pár napunk van összegyűjteni valami csoda folytán ezt a 4 millió forintot, megadjuk a számlaszámunkat, ahova várjuk az esetleges támogatásokat, hátha mégis maradt még valami remény….

Számlaszám:

Erste bank

11600006-00000000-43559002

Szakács István: atomjaira hullik a kábszis kutyapárt

Kezdődik a TEMU ellehetetlenítése – A Temu „pszichés nyomásgyakorlás” alá helyezheti fogyasztóit – vizsgálatot indított a GVH + Mindenszo.hu kommentár