in ,

Nem stadion – Hoppá! A kínaiak segítenek – Kínai-magyar együttműködésben készítik elő a ferihegyi és a fővárost elkerülő vasútépítéseket

Többek között a Budapestet elkerülő vasúti gyűrű és a reptéri gyorsvasút előkészítésével, szerb-magyar határátkelő és kőolajvezeték építésével bővült a kínai-magyar közös beruházási és fejlesztési projektlista.

Hszi Csin-ping kínai elnök magyarországi látogatása során tizennyolc megegyezést írtak alá

– jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 

A kínai beruházásokból származó termékek piacrajutását is szolgálják a vasútépítések

A kínai Egy övezet, egy út stratégia keretében Magyarországgal közösen projektlistát állítottak össze, amelyen közösen végrehajtandó beruházások, fejlesztések szerepelnek. Ez a lista tovább bővült:

  • a Budapestet elkerülő vasúti gyűrű építésével,
  • és a repülőtér és Budapest belvárosát összekötő gyorsvasút előkészítésével.

Elkezdődik az elektromos autók töltőhálózat-fejlesztése is, hogy az elektromos autókat az ország minél több pontján lehessen feltölteni.

A vasútfejlesztés fő célja, hogy a Magyarország keleti felében zajló kínai beruházások révén előállított termékeket hatékonyan tudják az európai piacokra szállítani.

 

Szerb-magyar határátkelő és kőolajvezeték is épülne kínai részvétellel

A közös fejlesztések között Szijjártó Péter megemlítette a szerb-magyar határon Európa leggyorsabb és legbiztonságosabb határátkelőhelyének megépítését, valamint kínai közreműködéssel egy Szerbia és Magyarország közötti kőolajvezeték megvalósítását.

 

A nukleáris területen is együttműködik a két fél

A külgazdasági és külügyminiszter bejelentette azt is, hogy a két ország együttműködését kiterjesztik a nukleáris energia területére is. Ezt a politikus az áramigény növekedésével indokolta, és ezt a keresletet leginkább a nukleáris energiával lehet kiszolgálni.

 

 

 

 

Számos óriás kínai beruházás zajlik hazánkban

Jelenleg 6400 milliárd forintnyi kínai beruházás zajlik Magyarországon.
Ahogy arról a tavalyi bejelentésről portálunk is beszámolt, 400 milliárd forintos beruházással Debrecenben építi fel első európai üzemét a világ kilencedik legnagyobb elektromos akkumulátorgyártója, a kínai Eve Power.
Szintén 2023-ban közölték, hogy kínai Huayou Cobalt a Komárom-Esztergom vámegyei Ácsra telepíti első európai üzemét, ahol katódot fog gyártani elektromos akkumulátorokhoz.
Nyíregyházán a kínai Sunwoda – a világ kilencedik legnagyobb elektromos akkumulátorgyártó cége – építkezik, szintén az európai terjeszkedés jegyében.
Ugyancsak tavaly közölték, hogy a kínai BYD Szegedre települ egy óriási beruházás keretében.
A kínai befektetések sorában az elmúlt hetekben jelentették be, hogy a kínai Fiberhome Magyarországon, Kisbéren hozza létre legnagyobb európai központját, ahol optikai kábeleket gyártanak majd.

 

(magyarepitok.hu)

 

 

  

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Új hőse van a nemzeti oldalnak – Dancsó Péter nevetségessé tette az amerikai nagykövettel pózoló influenszereket, ki is szórták a toplistáról

Hatalmas trollkodás! György Hajnalka megígérte Orbán Viktornak, hogy küld + 2 ezer székelyt Magyar Péter megfigyelésére – Videó