in , ,

Megint rettentően aggódnak Brüsszelben miattunk: Vera Jourová megint a magyar demokrácia és jogállamiság miatt aggódik – A vakcinabeszerzéssel mi van?

Számomra a magyarországi helyzet a legaggasztóbb. Ezt már sokszor elmondtam diplomatikus, és kevésbé diplomatikus nyelven.

Számomra a magyarországi helyzet a legaggasztóbb. Ezt már sokszor elmondtam diplomatikus, és kevésbé diplomatikus nyelven. Továbbra is úgy vélem, hogy az egy beteg demokrácia – hangzott el a cseh politikusasszony szájából egy videokonferencián. Jourová megint elővette a demokrácia-sémát, amely szerinte nem létezik független igazságszolgáltatás valamint szabad és tisztességes választások nélkül.

Jourová közölte az is, hogy az Európai Bizottság mélyrehatóan akarja tanulmányozni az itthoni jogállamiságot, és nem csupán egy-egy aggályosnak tartott törvényt fog elemezni, majd hozzátette:

 

Értékelnünk kell a teljes képet, az igazságszolgáltatás, a média, a civil szervezetek, az oktatás helyzetét. Ha a kedvezőtlen folyamatok összeadódnak egy tagállamban, akkor súlyos csorbát szenved a demokrácia, márpedig a demokratikus elvek betartását minden országtól elvárjuk

Jourová szerint az uniós források kifizetését a már hatályos, jogállami normákhoz fogják kötni, ahogy ezt az eljárást az EU Bírósága jóváhagyja. Az EB alelnöke már tavaly ősszel a Der Spiegel című napilapnak adott interjújában betegnek nevezte a magyar demokráciát. Ezután Orbán Viktor levélben fordult Ursula von der Leyenhez, hogy váltsák le Jourovát. Kérését az Európa Bizottság elnöke elutasította. Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Twitter-oldalán a következőkkel kommentálta Jourová megjegyzését: Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke ismét a magyar demokráciát becsmérelte, megsértve ezzel Magyarországot és a magyar embereket.

 

(pestisracok.hu)

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hivatalos. Lehet sivalkodni: több mint egymillió munkahelyet védhetett meg a kormány

Találós kérdés! Sofőröm van, 2 millát keresek és parizert zabálok. Ki az?