in , ,

Magatokat kéne vizsgálni, tolvajok! Újabb EP-küldöttség jön Magyarországra vizsgálódni + mindenszo.hu kommentár

A delegáció célja, hogy megismerkedjen a korrupciós veszélyek miatt elindított jogállamisági eljárás fejleményeivel.

A Népszava értesülései szerint május 15-e és 17-e között Magyarországra látogat az Európai Parlament (EP) költségvetési ellenőrzési bizottságának küldöttsége. 

A delegáció célja, hogy megismerje a korrupciós veszélyek miatt elindított jogállamisági eljárás fejleményeit,

továbbá meghallgassa az uniós támogatások felhasználását ellenőrző magyarországi hatóságok véleményét. Mindezek mellett a delegáció tagjai azt is vizsgálják, hogy Magyarország képes-e lesz megfelelően hasznosítani a helyreállítási alapból érkező pénzügyi forrásokat – ismerteti a lap.

Még nincs meg a végleges program

A látogatásnak még nincs nincs végleges programja, és a küldöttség összetételéről sem döntöttek. De a meg nem erősített hírek szerint a delegáció vezetésével a bajor keresztényszocialista Monika Hohlmeiert, a parlamenti szakbizottság elnökét bízhatják meg.

A jogállamisági eljárás keretében befagyasztott 6,3 milliárd euró felzárkózási támogatáshoz és a helyreállítási alapból jutó 5,8 milliárd euróhóz csak azután juthat hozzá Magyarország, ha teljesített számos korrupcióellenes intézkedést és részben megreformálta a bírósági rendszerét – idézte fel a Népszava.

 

– olvasható a Mandineren.

 

 

Mindenszo.hu kommentár: nektek van még pofátok az EU-s korrupció után idejönni, vizsgálódni? Mit képzeltek ti magatokról, mégis? Nem szakadt még rátok a plafon? Kívánjuk az EU szétesését! Kéjjel nézzük végig, ha ez a woke szar, amit EU-nak hívnak, szétesik a francba…

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Deutsch – Orbán 1:1 – ilyen volt a Fidesz 35. születésnapi rendezvénye (VIDEÓ)

Na, kérem, ezt hívják árulásnak: íme, az első felvételek a Liu fivérekről már kínai zászlóval + videó + mindenszo.hu kommentár