in , ,

Tomboló hungarofóbia – A Politicóban sározza Magyarországot Vera Jourová

Az Európai Bizottság alelnöke szerint Magyarországon és Szlovákiában az orosz propagandát terjeszti a kormány.

Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke interjút adott a Politicónak. A cseh politikus hangsúlyozta, hogy az orosz propaganda a legtöbb uniós ország politikájába már beszivárgott,

mivel a Kreml közvetlenül nem tudja befolyásolni az európai emberek gondolatait, nemzeti közvetítőkön keresztül teszi ezt”. Ezért arra ösztönözte az uniós tagországokat, hogy a júniusi EP-választás előtt tegyenek többet „az orosz propaganda elleni védekezés érdekében”.

„Óriási bajba kerülne az Európai Unió, ha Németország feladná Ukrajna támogatását”

Jourová szerint a legtöbb országban ellenzéki pártok vagy parlamenten kívüli csoportok terjesztik a propagandát, azonban van két kivétel is.

 

Magyarországon és Szlovákiában a kormány teszi ezt”

– jelentette ki.

Ugyanakkor a legnagyobb veszélyt Németországban látja. A közvéleménykutatásokon rendre másodiknak mért német párt, a szélsőjobboldali AfD ugyanis egyre gyakrabban terjeszti az orosz narratívát Jourová szerint.

Többek között azonnali tűzszünetet követel, miközben leállítaná az Ukrajnának szánt fegyverszállítmányokat

– idézte fel.

A politikus szerint „óriási bajba kerülne az Unió, ha Németország feladná Ukrajna támogatását”.

„Az oroszoknak minden tagállamra külön stratégiájuk van”

A Bizottság alelnöke arra is kitért az interjúban, hogy „az oroszoknak minden uniós tagállamra külön stratégiájuk van”. Elemzik a befektetett erőfeszítéseik várható megtérülését, majd eldöntik, hol érdemes a leginkább terjeszteniük a propagandájukat. Németország mérete és gazdasági ereje miatt is kiváló célpont számukra – sorolta.

 

 

(Mandi)

 

 

 
 

Kérjük a segítségedet!

Példátlan politikai ítélet a magyar bíróságon – Wittinghoff videója miatt a mindenszo.hu-nak több, mint 4 millió forintot kell fizetnie sérelemdíjként! Az ítélet jogerős!

Portálunk szerkesztői bérből és fizetésből élnek, azok pedig nem akkora összegek, hogy több, mint 4 millió forintot ki tudjunk fizetni. Nem tudunk, nincs ennyi pénzünk, sem megtakarításunk, azonban lakásunk van, amit Wittinghoff és a politikai ítélet miatt elárvereznek a fejünk felöl: kvázi a bíróság kitesz minket az utcára.

 

Csak pár napunk van összegyűjteni valami csoda folytán ezt a 4 millió forintot, megadjuk a számlaszámunkat, ahova várjuk az esetleges támogatásokat, hátha mégis maradt még valami remény….

Számlaszám:

Erste bank

11600006-00000000-43559002

Remek a műsor! Ez vicc! Már mindenki Magyar Péteren röhög – Tovább szaporodnak a baloldali pártok: Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik

Bognár Zsolt most Róna Péternek mutatta meg, hogy merre van az „arra” – Íme