in ,

Hivatalos. Lehet sivalkodni: több mint egymillió munkahelyet védhetett meg a kormány

Meghaladja az egymilliót azoknak a száma, akiknek a munkahelyét megvédte a kormány

Meghaladja az egymilliót azoknak a száma, akiknek a munkahelyét megvédte a kormány – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Bodó Sándor elmondta, más volt a helyzet a járvány első időszakában, amikor összágazati munkahelyvédelmi támogatásra volt szükség. A második hullám idején pedig már néhány ágazatra (vendéglátás, turizmus, szolgáltatás) fordítottak kiemelt figyelmet.

 

De tartósan gondolnunk kell a kutatás-fejlesztés-innováció területén dolgozó munkatársakra, akik magasan képzett munkaerő, és olyan tudás birtokában vannak, amit most is meg kell őriznünk, és mindenképpen használnunk kell majd a gazdaság újraindításakor

– fogalmazott. Bodó hozzátette: Európában ilyen jellegű támogatás nemigen van, nincs rá gyakorlat. Elmondta azt is, hogy eddig 11-12 ezer, a kutatás-fejlesztés területén dolgozó ember számára igényeltek támogatást, és a kétharmaduk már meg is kapta a forrást. A kérelmek beadásának határidejét május 23-ig meghosszabbították – fűzte hozzá. Jelezte azt is, a mostani helyzetben gondolni kell a 25 éven aluliakra és az alacsony iskolai végzettségűekre is, hiszen szükségük van segítségre a munkaerőpiacon.

A kormány szerteágazó támogatási rendszert vezetett be, de emellett segítséget jelent a hitelmoratórium, az adókedvezmények és a beruházások is – mondta Bodó Sándor.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Teljes agyhalál – Vörösgasztronómia – Mire gondolt a költő? Ujhelyi narancsot posztolt a közösségi médiában. De minek?

Megint rettentően aggódnak Brüsszelben miattunk: Vera Jourová megint a magyar demokrácia és jogállamiság miatt aggódik – A vakcinabeszerzéssel mi van?