in ,

Megalázó vereség: Vénaszájú Márta meghátrált – egyelőre nem lesz buszpályaudvar a Naphegy mellett

Az I. kerületi polgármester közölte, hogy felfüggesztik a Mészáros utcai buszparkolóval kapcsolatos előkészítési munkákat.

Mindenszo.hu kommentár: Oszt’ le tetszett-e már ezek után mondani?

 


Felfüggeszti a Mészáros utcai buszparkolóval kapcsolatos előkészítési munkákat – jelentette be a Facebookon V. Naszályi Márta I. kerületi polgármester. A közelmúltban beszámoltunk arról, hogy az I. kerületi lakosok tiltakozásba kezdtek a polgármester tervei ellen, és lemondásra szólították fel a politikust. A tiltakozók később közzétettek egy tanulmányt a buszpályaudvar megépítésének többségében káros hatásairól.

Az önkormányzat tervei szerint egy óriási buszpályaudvart akar megvalósítani az I. és a XII. kerület határán, a Déli Pályaudvar keleti oldalán található használaton kívüli vágányok egy részét is tartalmazó területen, a Naphegy tövében. A koncepció alapján kitiltanák a Várból, és az új Mészáros utcai 62 kocsiállással rendelkező tervezett óriásparkolóba irányítanák át a turistabuszokat. Összehasonlításul: a fél Kelet-Magyarország távolsági buszközlekedésének fejpályaudvaraként üzemelő és óriási forgalmat bonyolító Népligeti buszállomás 30, a Stadionoknál található buszpályaudvar 12 aktív buszállással rendelkezik.

A polgármester meghátrált – egyelőre nem lesz buszpályaudvar

V. Naszályi Márta közölte, az elmúlt hónap során számos lakossági és szakmai egyeztetést folytattak a projekttel kapcsolatban, és számos aggodalmat és felvetést hallgattak meg és építettek be a tervezési folyamatba. Hozzátette, több olyan támadással is szembesültünk, amelyek ezeket az aggályokat politikai célokra és félelemkeltésre használták fel.

Felidézte, hogy a testületi döntést követően az általa aláírt szerződést a MÁV, ígéretei ellenére ismeretlen okból a mai napig nem írta alá. A polgármester közölte, mivel ekkora jelentőségű beruházást ilyen fokú bizonytalanságban nem lehet előkészíteni, a szerdán visszakérte a tervezett buszparkoló területére vonatkozó bérleti szerződést a MÁV-tól, és

a buszparkoló előkészítési munkáit határozatlan időre felfüggesztette.

V. Naszályi kijelentette, az önkormányzat elkötelezett abban, hogy olyan megoldás szülessen, ami nem növeli a környék zaj és légszennyezését, és bírja a kerület lakóinak támogatását, e zért a hatásvizsgálatok elkészülése előtt a területet nem veszik bérbe. A következő időszakban méréseket és vizsgálatokat végeznek és folytatjuk a projekttel kapcsolatos egyeztetéseket.

 

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Így már minden világos: Ujhelyi István pszichológushoz járt a koronavírus miatt

Szabó Tímeának: nyugi! Mindenki nyugodjon le: nem hallgatja le senki az egészségügyi dolgozókat