in ,

Agyhalál: újabb cukrászdát akart tönkretenni Vénaszájú Márta

Jobboldali javaslatnak köszönhetően megmenekült az I. kerületi kis családi cukrászda, az Asztalka.

Jobboldali javaslatnak köszönhetően megmenekült az I. kerületi kis családi cukrászda, az Asztalka. A jobboldali többségű képviselő-testület javaslatának köszönhetően arról döntött, hogy az önkormányzat rendezze a tíz éve működő apró üzlet szerződését, és ennek köszönhetően zavartalanul működhetnek továbbra is.

 

Mindez nem V. Naszályi Márta polgármesteren múlott, akinek hivatala mérlegelés nélkül százötven százalékkal megemelte a vállalkozás bérleti díját, továbbá a budavári önkormányzat milliós bírságot is kirótt rájuk jogcím nélküli használatért, mert időközben lejárt a bérleti szerződésük.

Mindeközben a tulajdonosok a helyiségbérleti díjat tovább fizették, tehát hátránya ebből az önkormányzatnak nem származott. A vállalkozás úgy tudta, hogy élő szerződésük van, mert folyamatosan kapták az inflációkövető számlákat a helyhatóságtól.

– Az is megzavart minket, hogy a korábbi, megszokott eljárás szerint az önkormányzat munkatársai még a lejárat előtt személyesen megkerestek bennünket, állapotfelmérést végeztek, bekérték a nullás igazolásokat, és velünk egyeztetve kötötték meg az új szerződést – írta közösségi oldalán a cukrászda tulajdonosa.

Ez azonban V. Naszályi Márta polgármester regnálása alatt elmaradt.

Böröcz László, az I. kerületi Fidesz elnöke szerint megdöbbentő az a szívtelenség, ahogy a polgármester és a baloldali vezetés az ügyhöz állt.
– V. Naszályi Márta visszaél a hatalmával, és kedve szerint dönt fontos kérdésekben – szögezte le a helyi Fidesz elnöke. A polgármester röviden annyit reagált erre a közösségi oldalán:

nincs Ruszwurm-ügy és nincs Asztalka-ügy, hanem fideszes hazugságkampány van.

Mint ismert: decemberben bezárják az I. kerület legrégebbi cukrászdáját, a Ruszwurmot. Szamos Miklós tulajdonos azt állította az Indexnek, hogy anyagi támogatás fejében V. Naszályi Márta megígérte, nem fogja kitúrni a budai Várból a Korona és a Ruszwurm cukrászdát. Szamos Miklós kijelentette: Budavár balliberális polgármestere a 2019-es önkormányzati választásokat megelőzően azt kérte tőle, hogy adjon pénzt a kampányára.

Az I. kerületi képviselő-testület fegyelmi eljárást indított és vizsgálóbizottságot állított fel, továbbá a rendőrség is nyomozást indított az ügyben.

 

(Nagy Orsolya, magyarnemzet.hu)

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Apáti Bence Vidnyánszky Attilának: Te nem mondhatsz le, nekünk szükségünk van rád!

Ókovács Szilveszter: Attila, maradj!