in ,

Így már minden világos: Ujhelyi István pszichológushoz járt a koronavírus miatt

Az MSZP-s politikus fel akarta hívni a figyelmet arra, hogy nem ciki segítséget kérni

Az MSZP-s politikus fel akarta hívni a figyelmet arra, hogy nem ciki segítséget kérni, illetve hogy nem mindenki tud megfelelő módon hozzáférni a mentálhigiénés szolgáltatásokhoz.

 

 

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője egy az online kerekasztal-beszélgetésen vett részt szerdán, amelyen a covid-járvány mentálhigiénés és lelki hatásait vitatták meg szakértőkkel és diák-érdekképviselőkkel, számol be az Index. Azt írják, Ujhelyi beszélt arról is, hogy szakemberhez fordult szorongásai miatt. A politikus azt mondta, a segítő beszélgetéseknek köszönheti, hogy túllépett a nehézségeken.

Nem ciki segítséget kérni

„Tavaly a járvány okozta bezártság miatti, sokgyermekes családapa szituációjában én is olyan élethelyzetbe kerültem, hogy a szorongásaim miatt szakemberhez fordultam, és a segítő beszélgetéseknek köszönhetően tudtam csak túllépni ezeken. Azért vállalom ezt fel a nyilvánosság előtt, mert rá akarok mutatni: nem ciki segítséget kérni, és fel akarom hívni a figyelmet arra is, hogy jelenleg nem mindenki tud megfelelő módon hozzáférni a mentálhigiénés szolgáltatásokhoz” – fogalmazott.

Az Index hozzátette: a beszélgetésen Ujhelyi István elmondta, hogy

fájdalmasan keveset” foglalkozik a társadalom a járvány okozta mentálhigiénés problémákkal,

annak ellenére, hogy felmérések bizonyítják: a betegségből felépültek egyharmada küzd poszt-Covid betegségekkel. Ilyen lehet a szorongás, a depresszió, vagy az alvászavar, ezek mellett pedig mentális károkat okoznak a kényszerű korlátozások is, amelyek miatt csökkent sokak szociális élete is, írják.

 

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Deák Dániel: mégis hogyan lehet Karácsony Gergelynek diplomája nyelvvizsga nélkül?

Megalázó vereség: Vénaszájú Márta meghátrált – egyelőre nem lesz buszpályaudvar a Naphegy mellett