in ,

Na, most igazán nagy bajban van Vénaszájú Márta – Büntetőfeljelentést tesz az I. kerületi Fidesz, szerintük a párbeszédes vezetés jelentősen túlárazott szerződést kötött

Böröcz László szerint 17 millió forintot fizettek ki a 8 milliós beruházásért.

Böröcz László csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, a minap kirobbant ügy lényege, hogy az önkormányzat a közterület-felügyelőket és a parkolóőröket egy Országház utcai épületbe költöztette, és ennek kapcsán kötött – szerinte gyanús – szerződést egy évvel ezelőtt az Officium Irodafejlesztő Zrt. és a kerület. 

Az ingatlan felújítása egyébként egymilliárd forintba került”

– jegyezte meg a kormánypárti politikus, aki szerint a szerződés üzemeltetésre vonatkozó részét legalább 2,5-szeresen túlárazták. „Az ügyben megszólaltatott illetékes kamarai elnök szerint teljesen életszerűtlen, hogy egy ilyen új rendszer kiépítése után valaki havi karbantartási szerződést köt a jótállási időszakban” – tette hozzá. Böröcz László elmondta, bruttó 342 ezer forintot fizet az önkormányzat minden hónapban egy „vadiúj” rendszer karbantartásáért, miközben több olyan árajánlat van, amelyekben 100-150 ezer forint szerepel.

Az egy évvel ezelőtti szerződésben szereplő eszközöknél 40-50 százalékkal magasabb a kifizetett ár a mostani piaci árnál”

– mondta a politikus.

 

 

Példaként kiemelt több tételt: hat felszerelt IP kamerát 780 ezer helyett 1,8 millió forintért vett meg az önkormányzat. „A 23 ezer forintos billentyűzetért 34 ezret fizettek, a 60 ezres monitorért pedig 95 ezer forintot” – tette hozzá.

A kormánypárti politikus szerint az önkormányzatnál teljes a káosz, tavaly a hivatali dolgozók negyede, a teljes jogi csoport, az üzemeltetési vezető felmondott, úgy folytatta, gyakorlatilag a működésképtelenség határán táncol a kerület.

Böröcz László közölte, a 17 millió forintos beszerzésnél 9 milliós a túlárazás. „Ez az árajánlatok alapján egyértelműen bizonyítható is” – mondta. A politikus szerint V. Naszályi Márta felelőssége az ügyben egyértelmű, hiszen a szerződést ő kötötte az önkormányzat nevében, és még a beruházást követően a céget elismerésben is részesítette.

Böröcz László elmondta, korábban már kezdeményezték az önkormányzat átvilágítását, amely a polgármester és jegyző „szándékos akadályozása miatt nem történhetett meg. A mostani ügy fényében érthető, hogy a polgármester és a köre miért nem akar átvilágítást” – tette hozzá. A közreadott sajtóanyag szerint büntetőfeljelentést tesznek.

(MTI)

 

 

Kérjük a segítségedet!

Példátlan politikai ítélet a magyar bíróságon – Wittinghoff videója miatt a mindenszo.hu-nak több, mint 4 millió forintot kell fizetnie sérelemdíjként! Az ítélet jogerős!

Portálunk szerkesztői bérből és fizetésből élnek, azok pedig nem akkora összegek, hogy több, mint 4 millió forintot ki tudjunk fizetni. Nem tudunk, nincs ennyi pénzünk, sem megtakarításunk, azonban lakásunk van, amit Wittinghoff és a politikai ítélet miatt elárvereznek a fejünk felöl: kvázi a bíróság kitesz minket az utcára.

 

Csak pár napunk van összegyűjteni valami csoda folytán ezt a 4 millió forintot, megadjuk a számlaszámunkat, ahova várjuk az esetleges támogatásokat, hátha mégis maradt még valami remény….

Számlaszám:

Erste bank

11600006-00000000-43559002

 

A Mandiner kedvence, a hungarofób Martin Ethelwolf, valódi nevén Farkas Attila Márton megijedt, hogy nem szemlézi őt többet a Mandi

Balról támadják Magyar Pétert, a baloldal új messiását – „A volt feleséged ezt az influenszer dolgot is mennyivel jobban csinálta” – Kommentháború alakult ki Ceglédi Zoltán és Magyar Péter között