in ,

Szalai Piroska: Karácsony rosszabb városvezető még Demszkynél is!

Karácsony regnálása alatt olyan mértékben romlott az életminőség, hogy jóval többen költöznek el vidékre, mint ahányan beköltöznek onnan.

„Nézzük meg a népességváltozás fő okait részletesen!

A változás egyrészt az un. természetes szaporodásból, azaz a születések és a halálozások számának különbözetéből áll, másrészt pedig a belföldi és a külföldi be- és kiköltözések különbözetei adják. A Demszky éra utolsó 9 évének, valamint a Tarlós érának és a Karácsony korszak első 3 évének népmozgalomi folyamatait az ábrán láthatjuk.

A 2002-2010 közti 61 ezres természetes fogyásból 55 ezer főt kompenzált a külföldi és a belföldi vándorlás, így kevesebb, mint 6 ezer fővel csökkent a népmozgalmi változások következtében fővárosunk lakossága. Ezek az évek voltak az uniós tagságunk első évei, országosan pedig a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányok időszaka.

 

 

2011-2019 között közel tízezer fővel kevesebb 51 ezer fő volt a természetes fogyás, a belföldi vándorlás egyenlege 23 ezer fő, azaz kilencszer nagyobb mértékű, mint a korábbi 9 évben, s a külföldi bevándorlás is nőtt, az egyenlege már közel 57 ezer fő lett. A növekvő belföldi és külföldi bevándorlás okozta a város lakosságának növekedését.

2020-2022 időszak ugyan harmada az előzőknek, de az arányok eltolódása már jól látható! A természetes fogyás arányaiban jóval több, mint a Tarlós érabeli volt, de még a Demszky időszaknál is szignifikánsan nagyobb. A külföldi bevándorlási egyenleg ugyan kisebb, mint az előző időszakok harmada, de az orosz-ukrán háború miatt a következő időszakokban bizonyára nőni fog, így ebből az adatból hosszútávú csökkenésre nem szabad számítani.

A város népességének csökkenését a belföldi vándorlás egyenlegének romlása okozza. Karácsony Gergely regnálása alatt olyan mértékben romlott az életminőség Budapesten, hogy jóval többen költöznek el vidékre a városból, mint ahányan beköltöznek onnan. Az elköltözők száma 2020 óta minden évben 80 ezer fő feletti volt, amire korábban nem volt precedens.

Karácsony rosszabb városvezető még Demszkynél is sajnos!

Igen! Változást Budapesten! Tegyük ismét élhetővé a várost!”

 

– írja Szalai Piroska.

 


 

 


 


     


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!


 

Orbán Viktor mindenkit figyelmeztetett: egy mindent elpusztító háború határán van az emberiség

Bognár Zsolt május elsejei gondolatai! O tempora, o mores!