in

Húúú mi fog még itt kiderülni! – Feltárják Botka elmúlt 15 évének korrupciós ügyeit

Közérdekű adatigényléssel fordult a szegedi Fidesz és a KNDP az önkormányzathoz; az elmúlt 15 évből, azaz a Botka-korszak elejétől kíváncsiak különböző szerződésekre és adatokra

Közérdekű adatigényléssel fordult a szegedi Fidesz és a KNDP az önkormányzathoz; az elmúlt 15 évből, azaz a Botka-korszak elejétől kíváncsiak különböző szerződésekre és adatokra.

Politikai maffia hálózta be az MSZP-t – ezt Botka László mondta, amikor lemondott a miniszterelnök-jelöltségéről október elején. A KDNP szegedi elnök-frakcióvezetője, Haág Zalán szerint ezt régóta tudhatja a szocialista városvezető, ugyanis 15 éve ezt tapasztalhatják a szegediek is.

Ez már a nyilvánosság számára is közismert, mert alig van olyan nap, hogy Szegeden ne pattanna ki korrupciós botrány Botka közvetlen környezetében. Gondolhatunk a VIP-parkolóbotrányra, a Szeviép-ügyre vagy épp a Mars téri piacra, amely szintén borzolja a kedélyeket. Mostanra a polgármester legszorosabb munkatársai és legfőbb bizalmasai a vádlottak padján ülnek, míg a legfrissebb hírek szerint a Központi Nyomozó Ügyészség Botka László érintettségét vizsgálja a parkolási botrányban”

– közölte a kereszténydemokrata politikus a városháza előtt Nógrádi Tiborral, a Fidesz helyi elnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján kedden. Leszögezte, Szeged nem szólhat az állandó botrányokról, elfogadhatatlannak, s egyben rendkívül kínosnak titulálta, hogy a város első embere ellen nyomozás folyik.

A KDNP és a Fidesz helyi frakcióvezetője egyaránt úgy látja, Szeged polgárainak is elegük van abból, hogy a város állandóan a korrupciós ügyei miatt kerül a sajtó érdeklődésének középpontjába, és hogy a napfény városa pontosan ugyanolyan szocialista település, mint amilyen Magyarország volt 2010 előtt, amikor seftelések, korrupciós botrányok jellemezték.

Ebből elég volt, s éppen ezért közérdekű adatigényléssel fordulunk az önkormányzathoz, amelyben igyekszünk megtudni minden olyan lehetséges információt, amely segíthet tisztán látni abban, hogy milyen mértékben lehet érintett Szeged önkormányzata a korrupcióban, és van-e esetleg egyéb bűncselekményre utaló jel”

– jelentette be Haág, aki továbbá jelezte: a törvény szerint köteles az önkormányzat a közérdekű adatigénylésre 15 napon belül válaszolni, de az elmúlt évek tapasztalatai miatt a képviselő szerint ez nem feltétlen fog megtörténni. Megjegyezte, ha nem kapják meg a kért információkat, akkor bírósághoz fordulnak, amire már korábban is volt példa.

Ha nem adnak számot, akkor az is felér egy vallomással, hiszen akkor valószínűleg takargatnivalójuk van, vaj van a fülük mögött”

– fűzte hozzá.

A SzegedMa.hu kérdésére Haág Zalán elmondta, hogy az elmúlt 15 év tekintetében tanácsadói szerződéseket, egyéb jelentősebb szerződéseket szeretnének látni, hogy meg lehessen állapítani, reálisak voltak-e azok, vagy netán voltak-e túlárazások. A Szegedi Tükörrel kapcsolatban is kérnek adatokat, hiszen abban nemrég MSZP-s párthirdetés jelent meg, amivel kapcsolatban a helyi Fidesz és a KDNP is szeretné tudni, hogy mi volt az ellentételezése, s szeretnék látni a hirdetési szerződést is. Egyéb szolgáltatási szerződésekre is kíváncsiak, többek között személyszállításra, autóhasználatra, vendéglátásra és szálláshely-szolgáltatásra vonatkozóakat.

(SzegedMa.hu)

(Horváth József György, 888.hu)

Orbán: „azt kell megvédenünk Európában, amit már elértünk”

Gyuribá’ nem viccel – Orbán, Lázár, Hollik Soros kilövési listáján