in ,

Kész, vége! – Szegeden Botkának úgy néz ki befellegzett – Kihátrált a DK Botka László mögül Szegeden

Miközben “példátlan összefogásról” beszélt Szabó Sándor szocialista parlamenti képviselő pénteken a szegedi Széchenyi téren, a Demokratikus Koalíció jelezte: nem támogatják Botka Lászlót és a “példátlan összefogást”.

Miközben “példátlan összefogásról” beszélt Szabó Sándor szocialista parlamenti képviselő pénteken a szegedi Széchenyi téren, a Demokratikus Koalíció jelezte: nem támogatják Botka Lászlót és a “példátlan összefogást”.

Maga Botka László meg sem jelent a nagy bejelentésen, nem adta még az arcát sem az egészhez – írta a meg a SzegedMa portál.

“Nincs az országban még egy olyan város, amelyiknek ilyen összetartó közössége lenne. (…) Szegeden igenis működik a demokrácia és a szabadság eszméje, itt mindenki, ahogy eddig is, szabadon elmondhatja a véleményét” – mondta Szabó Sándor országgyűlési képviselő, amikor bemutatta az őszi önkormányzati választáson azt a koalíciót, mely Botka Lászlót támogatja.

SzegedMa azt írja, hogy azt a Botka Lászlót, aki eddig be sem jelentette, hogy újra akarna indulni!

Az “ellenzéki összefogás” – tehát az MSZP, a Jobbik, a Momentum, a Párbeszéd és az LMP – mindegyik választókörzetben egy-egy képviselőjelöltet indít – hangzott el a tájékoztatón.

„Soha ekkora mértékű összefogás nem valósult meg, mint ami az elmúlt 17 évben. A Demokratikus Koalícióval is volt egy megállapodásunk az európai parlamenti-választásokat követően, de azt felrúgták. Természetesen mi nyitottak vagyunk, várjuk őket az összefogásba, amennyiben nem jönnek, akkor nekik is tudniuk kell, hogy ezzel a Fideszt támogatják” – fogalmazott Szabó Sándor, némileg ellentmondva ezzel saját magának, és a kommunikált ”példátlan„ összefogásnak.

Romokban lehet a Városháza a botrányok miatt

Mindezek mellett az elmúlt hetekben és hónapokban teljesen szétzilálhatták a városvezetést a botrányok: a parkoló-botrányként elhíresült ügy elsőfokú, nem jogerős, felfüggesztett börtönbüntetésről szóló ítélethirdetését követően Mózes Ervin címzetes főjegyző nyugdíjba vonult, Solymos László alpolgármester hirtelen lemondott, Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester pedig átült a Momentumba; Botka László kabinetvezetőjét pedig szintén a börtön fenyegeti a vád szerint 40 milliós hűtlen kezelés miatt.

A SzegedMa arról is beszámolt, hogy a fél városházát bilincsben vihetik el, miután új információk és egy jogi állásfoglalás alapján az Ügyészség leporolhatja a Mars-téri dózerolás ügyét, amiben 200 milliós kárt állapított meg jogerősen a Kúria, de a Városháza az Európai Uniót is átverte.

A teljes összefoglaló elolvasható a SzegedMa portálon.

(magyarnemzet.hu)

Figyelem! Veszély! Összeállt az ellenzéki horrorkoalíció a fővárosban

Nem stadion – Megújul a salgótarjáni kórház több részlege – Az ellenzék hallgat