in ,

Hoppá! Botka-váltó hangulat van Szegeden! Rolex Laci megy a levesbe??

Úgy néz ki, véget érhet Botka László 17 éves polgármestersége Szegeden, soha ennyien még nem akartak ugyanis voksolni, mint most

1200 fős amerikai metodikával készült reprezentatív közvélemény kutatás alapján jelenthető ez ki. Az derült ki: változást szeretnének a szegediek, de nagyon szoros eredmény várható még így is.

A reprezentatív kutatásból az derül ki, hogy rekord magas, 71%-os részvételre kell számítani ősszel Szegeden, sokkal többen akarnak most szavazni, mint eddig bármikor.

 

Ez az igen magas részvétel viszont megváltoztatta az eddigi trendeket, na meg az, hogy Botka László – a válaszadók szerint – nagyon erős kihívót kapott, aki a gazdasági szférából érkezett: Nemesi Pál személyében.

A megkérdezettek közel 65%-a vallja magát egyébként „inkább jobboldalinak” és csak 35% mondta azt, hogy „inkább baloldali” értékrendet követ. A válaszadók 67%-a szerint változásra lenne szükség Szegeden, mert „Botka László elfáradt”, de érdekes, hogy ugyanekkor majdnem minden második ember, 46% elégedett és jól érzi magát Szegeden.

Botka László városvezetői alkalmasságát 3,52-re értékelték a szegediek egy 5-ös skálán, ugyanez a szám Nemesinél 3,44; vagyis lényegében hasonló kvalitásúnak érzik a szegediek, mint a jelenlegi polgármestert. A válaszadók 71%-a gondolja azt, hogy egy polgármesternél előny, ha gazdasági szakember, és van ilyen felkészültsége, tudása, tapasztalata. 82% szerint kifejezetten előny, ha valaki „sikeres” és „gazdag”, ami szintén Nemesi Pált tolta meg, noha Botka Lászlónak is ott van a bankban 50 milliós megtakarítása ugye. További részleteket olvashat a SzegedMa.hu hírpotálon.

(delmagyar.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Bréking! Zseniálisan megtrollkodták Karácsony Gergely sajtótájékoztatóját! Szólt a cirkuszi zene – Videó

Így ver át mindenkit a Gyurcsány család! Színészkedés magasfokon! Videó