in

Hoppá! Újabb ország dönthet az ukrajnai fegyverszállítás leállításáról

A hollandiai kampányban elhangzottak alapján Geert Wilders miniszterelnökként minimum mérsékli, de talán le is állítja az ukrajnai fegyverszállítást

A hollandiai kampányban elhangzottak alapján Geert Wilders miniszterelnökként minimum mérsékli, de talán le is állítja az ukrajnai fegyverszállítást, ebben pedig erős szövetségese lesz az Európai Unióban Orbán Viktor és Robert Fico.

 

A hollandiai választásokon győztes Geert Wilders a kampány során többször elmondta, hogy hazájának szüksége van azokra a fegyverekre, amelyeket a leköszönő kormány felajánlott Ukrajnának. Ez alapján valószínűsíthető, hogy az új vezetés minimum csökkenti a katonai támogatását, de akár teljesen le is állíthatja a fegyverszállítást – írja a The Epoch Times.

 

A lap megjegyzi:

Wilders győzelme közelebb hozhatja a holland külpolitikát Magyarországhoz és Szlovákiához, hiszen Orbán Viktor és Robert Fico azok az uniós kormányfők, akik ellenzik Ukrajna felfegyverzését.

 

Adam Morrow szerint egyértelmű, hogy ha átveszi Wilders a holland miniszterelnökséget, ő sem fogja támogatni Ukrajna feltétel nélküli finanszírozását, Orbán Viktor és Robert Fico személyében pedig erős szövetségesekre találhat ebben az Európai Unióban.

 

 

(Mandi)

 

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Már hétfőn elküldték melegebb éghajlatra a Népszavás Németh Pétert – Íme az elkövető

Hoppá! Ebből sivalkodás lesz – Várhatóan Budapestre jön december 18-án Erdoğan