in ,

Hoppá! Ebből sivalkodás lesz – Várhatóan Budapestre jön december 18-án Erdoğan

Erdoğan török elnök december 18-án várhatóan Budapestre utazik a Magyar-Török Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács ülésére.

Budapest, 2019. november 7. Recep Tayyip Erdogan török elnök (b) és Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Várkert Bazárban tartott sajtótájékoztatón 2019. november 7-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Mehmet Fatih Kacır ipari és technológiai miniszter a múlt heti magyarországi látogatása után vasárnap nyilatkozott és optimizmusát fejezte ki a török-magyar kétoldalú árucsere-forgalommal kapcsolatban.

Az augusztus 20-ai budapesti magyar-török csúcstalálkozón biztonsági, védelmi ipari és gazdasági ügyek szerepeltek a napirenden. Erdogan látogatását akkor egy komoly diplomáciai gesztusként értékelték Magyarország felé.

A Daily Sabah-nak most a török ipari miniszter azt mondta: a decemberre tervezett találkozón az augusztusi látogatáson napirendre került kezdeményezések felgyorsítására helyezik a hangsúlyt, különösen a védelmi ipari együttműködés területén.

 

(Vadak)

 

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Hoppá! Újabb ország dönthet az ukrajnai fegyverszállítás leállításáról

Lendvai Ildikót kiosztották: „Ildikó asszonynak kissé beszűkült valóságértelmezési tudata mindig egyetlen témára korlátozódik /FIDESZ és ORBÁN/”