in ,

Már hétfőn elküldték melegebb éghajlatra a Népszavás Németh Pétert – Íme az elkövető

Németh Péter mimóza lelke

A népszavás STÍLUSIKON azon méltatlanlodik ,,Magyar kocsma” című remekében, hogy a kormánypárt, de legfőképpen Orbán Viktor stílusa ,,a komment műfaj legaljára szállt.”
Orbán következő mondata verte ki nála a mimóza-biztosítékot:
„Szeretünk azzal hízelegni magunknak, hogy a lovagiasság magyar erény, ezért ne feszegessük, hogyan történhetett, hogy a vásárhelyi polgármester ápolóit kijátszva eljutott Budapestre, és egyszer csak a baloldali lista élén találta magát”.

Írásom alanya prüszköl, szipog, erkölcsi piedesztálra helyezve magát és csipet-csapatát. Bezzeg ők soha, még az ősrobbanás előtt sem írtak Orbán Viktor skandallummal felérő mondatához hasonlót.
Ez az a pillanat, amikor a morál vagy, ha úgy tetszik, akkor az erkölcs felordít kínjában.
Azt most hagyjuk, hogy az ,,ápolóit kijátszva” kifejezést csupán Németh torzítja elmebetegségi váddá, ez Némethnél napi rutin. Az viszont felettébb érdekes, hogy sopánkodását ő, a balos szerkesztőségi főni úgy zárja:
,,Persze, amúgy régóta gyanítom, igaz más megközelítésből, hogy ez itten az ápoltak országa…”
Na, Peti! Orbán ápoltozása az a komment szekció alja, a tied meg a magas irodalom teteje. Aha!
Esküszöm, hogy nem értem, N-E-M É-R-T-E-M.

A főszerkesztői, kettős mérce szerinti meglátásaidat nem kellene korrektúrázni a szerkesztőségben?
Utolsó gondolatom, ellépve a konkrét némethpéteri sérelemtől, hogy azt azért rögzítsük, hogy ebben az országban kevesen tudnak olyan szofisztikált fortélyossággal karaktergyilkolni, ahogyan azt a Népszavánál teszik.

Lerágott csont a ,,vádold azzal ellenfeledet, amit te magad követsz el” stílusgyakorlata. Nos, Németh Péter ennek a technikának a bronzba öntött, állatorvosi falova.
UI: Mielőtt szipognál, hogy falónak neveztelek, jelzem, hogy nem, csupán a viselkedésed leírására használtam egy köztudomású kifejezést. Ugye, ugye?

Bognár Zsolt /Parabolha/

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Az „elszigetelt” Orbán Viktor az Európai Tanács elnökével tárgyalt

Hoppá! Újabb ország dönthet az ukrajnai fegyverszállítás leállításáról