in ,

Ezek tényleg lopnak! Tombol a korrupció Budapesten! Százmilliós BKV-pályázatot ítélt oda Karácsony egy cégnek, amely a tender kiírásakor még nem is létezett

Az egy éve sem létező cég, hogy, hogy nem, Leisztinger Tamáshoz, Tüttő Kata főpolgámester-helyettes volt élettársához köthető – derül ki a Privátbankár cikkéből.

A főváros április 28-án írt ki közbeszerzési eljárást használt alacsony padlós autóbuszok bérlésére. Az eljárást még a járvány első hullámának idején le is bonyolították, de a részletekre csak most derült fény.

A nyertes kiléte nemcsak első, de sokadik ránézésre is meglepő”

– áll a Privátbankár cikkében.

A kiírás szerint a BKV 6 darab, maximum 12 éves légkondicionált autóbuszt bérelt volna 12 hónapra. Ha belegondolunk, ez jó üzlet lett volna olyan busztársaságoknak, amelyek a turizmus kiesése miatt nem tudták hasznosítani flottájukat, Karácsony pedig ezzel megmenthet legalább egy fuvarozótársaságot az anyagi csődtől, win-win. Nyilván majd jelentkeznek a busztársaságok.

Az ajánlattételi határidőig, május 25-ig jelentkezett is két ilyen vállalat, a harmadik pedig a titokzatos, budapesti székhelyű CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt. volt, amelyről korábban még nem igazán hallottak a buszos szakmában.

Ez nem véletlen: a cég nemhogy nem foglalkozott korábban buszokkal, a pályázat kiírásának időpontjában még nem is létezett.

A BKV Zrt. természetesen a legkedvezőbbnek utóbbi cég ajánlatát találta, így ezzel a társasággal kötötte meg a bérleti szerződést, melynek összértéke az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény alapján nettó 342,72 millió forint.

A CR-Facilities Zrt.-t idén május 11-én alapították, és pontosan 7 nappal azelőtt, május 18-án, jegyezte be a cégbíróság, hogy lejárt volna a BKV tenderének ajánlattételi határideje. Véletlen egybeesés.

A vállalat cégkivonata szerint a vezérigazgató egy vecsési magánszemély, Tóth Erika, aki az Opten adatbázisa alapján ezenkívül más társaságban sem tulajdonosként, sem vezető tisztségviselőként nem érdekelt.

Tehát ott tartunk, hogy egy Tóth Erika nevű vecsési hölgy alapít egy busztársaságot a semmiből május közepén, majd egy hét múlva a BKV vezetői összecsapják a tenyerüket, és azt mondják: Te leszel a nyertes, Erika!

Szerencsére a cégbírósági papírok már árulkodóbbak: hogy, hogy nem,

a vállalatot alapító cégek kapcsolatait viszonylag könnyen vissza lehet fejteni Leisztinger Tamás baloldali oligarcháig.

Meglepődtünk?

(888.hu)
Oszd meg a barátaiddal is!

Köszönjük, főpolgármester úr! Továbbra is óriási dugók vannak a belvárosban Karácsony kerékpársávja miatt – Videó

Durva diktatúra Németországban – Maszk hiánya miatt AfD-s politikusok nyakán térdelnek! Videó