in ,

Ez sem stadion! – Fejlődik az egészségügy Sopronban: új rendelőintézet épül

Az intézményben számos felnőtt és gyermek háziorvosi rendelő kap helyet, ezen kívül védőnői szolgálat és fogorvosi rendelők is a betegek rendelkezésére állnak majd

Sopronban egy kétemeletes rendelőintézet építése kezdődhet meg a kivitelező megtalálása után – derül ki az uniós és közbeszerzési adatokból. A létesítményt egy 2500 négyzetméteres telken alakítják ki a Selmeci utcában, az épület hasznos alapterülete 2020 négyzetméter lesz.

A beruházás keretében az alábbi egészségügyi helyiségeket alakítják ki:

 • 2 védőnői helyiség (8 védőnő részére),
 • 3 védőnői tanácsadó helyiség,
 • 5 gyermek háziorvosi rendelő,
 • 9 háziorvosi rendelő,
 • 4 fogászati rendelő,
 • valamint egy fogászati röntgenhelyiség.

A földszinti előtérben hozzák létre a tájékozódást, a korszerű betegirányítást biztosító információs pultot és a beteghívó egységet. Innen lesznek megközelíthetők a fogorvosi rendelők, illetve a védőnői tanácsadó helyiségek és két iroda. Az első emeleten hat darab háziorvosi rendelő és a szociális intézmény irodái kapnak helyet.

A második emeleten további három háziorvosi egység és a gyermekorvosi részleg rendelői lesznek. Minden rendelőcsoport külön várórészleggel rendelkezik majd, a gyermekrendelők rendelőnként külön-külön váróhelyiséget kapnak.

Napelemparkot is kap az épület

Az épület hátsó részében alakítják ki a betegforgalmat kiszolgáló lépcsőházat és a 13 személyes liftet. A harmadik a gépészeti helyiségek, a kazánház és gépészeti udvar lesz megtalálható.

A lapostetős épület belső vízelvezetéssel, bevilágító kupolákkal és 26 kW teljesítményű napelemparkkal készül el. A rendelőintézet körül mintegy 2000 négyzetméternyi burkolt út-, parkoló- és járdafelület létesül, 44 darab parkolóhellyel és kerékpártárolóval.

(forrás: Almási Krisztina, magyarepitok.hu)

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

   Már mindenki ezt a betiltott Pepsi reklámot nézi! Így szivatja a Pepsi a Coca Colát! – Videó

   Pityu nagy bajban van! Szeviép-ügy – Elbukta a helyreigazítási pert Ujhelyi, aki most egy másik ingatlanmutyi miatt magyarázkodhat