in ,

Pityu nagy bajban van! Szeviép-ügy – Elbukta a helyreigazítási pert Ujhelyi, aki most egy másik ingatlanmutyi miatt magyarázkodhat

Jogerősen elutasította a Szegedi Ítélőtábla Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő helyreigazítási kérelmének érdemi részét

Jogerősen elutasította a Szegedi Ítélőtábla Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő helyreigazítási kérelmének érdemi részét. A jogerős ítélet szerint ugyanis a Délmagyarország nevű lap nem híresztelt valótlanságot azzal, hogy megírta a korrupcióba keveredett politikusról, hogy harmincnyolcmillió forintot kapott hálapénzként a Szeviéptől. A lap állításai között mindössze annyi tévedés volt, hogy az összegből nem a szőregi, hanem a badacsonytomaji ingatlanát újíthatta fel Ujhelyi.

A Szegedi Ítélőtábla – az elsőfokú bíróság ítéletét megváltoztató – jogerős döntése értelmében a Délmagyarország nem híresztelt valótlanságot a szocialista Ujhelyi Istvánról – közölte a Magyar Hírlapra hivatkozva az Origo. A bírósági ítéletből az is kiderült, hogy a politikus szeged-szőregi házának felújítása nem a Szeviép Zrt. pénzéből történt. Azt már a perbe hívott Délmagyarország tette hozzá, hogy ők abban tévedtek, hogy az építőipari cég harmincnyolcmillió forintos hálapénze nem Szőregre és nem is Debrecenre, hanem Badacsonytomajba mehetett. A sajtóper előzménye, hogy a lapnak a Szeviép egykori igazgatósági elnöke, Baranyi Sándor azt nyilatkozta, hogy Ujhelyi István segítségét 2008-ban a cég azzal hálálta meg, hogy házának felújítását finanszírozták harmincnyolcmillió forint értékben. A nagy összegű hálapénzt Ujhelyi azért kapta, mert a Szeviépnek segített bekerüli az M43-as autópálya építésének konzorciumába, és ezért a cég igazgatósági tanácsa úgy döntött – Ujhelyi kérése –, hogy finanszírozza házának felújítását. Baranyi állítása miatt Ujhelyi a hírt elsőként megíró Délmagyarországot és a cikket átvevő médiumokat egyaránt beperelte.

 

A Délmagyarország elleni perben Baranyi állításait tanúként a Szeviép másik igazgatósági tagja, Pristui László és megerősítette. Mint mondta: tájékoztatást kapott az akkori vezérigazgatótól, hogy a Szeviép, a közvetítő cég és Ujhelyi István édesapja kötött egy megállapodást beruházási szándékról, ez volt a debreceni projekt. Ujhelyi édesapjának telkén társasházak építését tervezték, erre nyújtottak átmeneti segítséget, a beruházás azonban nem valósult meg. Pristui azt is elmondta, hogy a pénzt szerinte nem a szőregi, hanem Ujhelyiék badacsonytomaji ingatlanán használták fel, ezt a közvetítő cég ügyvezetőjétől tudja.

Mint ahogyan arról a Magyar Hírlap korábban beszámolt, Ujhelyiék 2005 decemberében és 2006 márciusában két badacsonytomaji ingatlant vásároltak, az egyiket édesapja, a másikat Ujhelyi és akkori felesége nevére. Ebből a két ingatlanból alakítottak ki később egyet, amit aztán a Szeviép az említett hálapénzből felújított. Az ingatlant Ujhelyi édesapja a tulajdoni lap szerint 2012-ben a négy unokájának ajándékozta, Ujhelyi Istvánt pedig haszonélvezőnek tette a több tízmillió forintot érő ingatlanban. Ezt Ujhelyi, amikor még 2014-ben a magyar országgyűlés tagja volt, nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatában, aminek oka még jelenleg is ismeretlen.

(pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Ez sem stadion! – Fejlődik az egészségügy Sopronban: új rendelőintézet épül

Íme Karácsony Gergely idegbeteg sajtótájékoztatója – Mint aki megőrült – videó