in , ,

Buta nyugat – Európa-szerte heves tüntetések zajlanak a járványügyi intézkedések ellen + képgaléria – Az illegális bevándorlás ellen mikor tüntetnek?

Nagy az Isten állatkertje

Az osztrák fővárosban ezrek vonultak az utcára a koronavírus elleni kötelező védőoltás bevezetésének terve ellen. – A kormány mondjon le! – skandálta a tömeg a bécsi óvárosban tartott, szokásosnak nevezhető szombat esti demonstráción.

Az osztrák kormány novemberben jelentette be a negyedik országos karantént, és közölte, hogy – elsőként az Európai Unióban – kötelezővé kívánja tenni a védőoltást. A parlament várhatóan jövő héten szavaz a indítványról.

Az észak-németországi Hamburgban több mint ezren vettek részt a vírustagadók és összeesküvés-elméleteket vallók elleni megmozduláson „Összeesküvés-elméletek helyett szolidaritás és felvilágosodás” transzparenssel.

A megmozdulást eredetileg az oltásellenesek tüntetése ellen szervezték, amelyre legalább tizenötezer résztvevőt vártak. A tüntetést azonban a rendőrség csütörtökön az omikron variáns jelentette fertőzésveszély miatt betiltotta.

Több tüntetést szerveztek szombaton Hamburgban, egyebek mellett a kormány Covid–19-világjárvánnyal kapcsolatos egészségügyi politikája elleni tiltakozásul.

Rómában is ezrek tüntettek a kormány járványügyi politikája ellen.

A Lateráni Szent János téren a sajtójelentések szerint mintegy ötezer összegyűlt tüntető előtt az egyik felszólaló hangsúlyozta:

Dühösek az emberek.

Mario Draghi kormánya nemrégiben szigorított a karanténszabályokon, és egyebek mellett bevezette az ötven év felettieknek kötelező védőoltást.

Franciaország több városában is tiltakoztak szombaton az új oltási igazolás ellen. Több nagygyűlést tartottak Párizsban, az egyiket az Eiffel-toronnyal szemben. Lyonban, Nantes-ban, Bordeaux-ban és Marseille-ben is utcára vonultak az intézkedés ellenzői.

 

null

 

null

null

null

null

null

 

null

null

(magyarnemzet.hu)

 

 

Add tovább!

Várjuk a tényellenőrzőket – Hivatalos – Kúria: Hazudott a 444.hu

Deák Dániel: most már biztos: nem lesz a baloldali népszavazásból semmi