in ,

Deák Dániel: most már biztos: nem lesz a baloldali népszavazásból semmi

Akárhogy számoljuk, összesen 115 nap + 70-90 nap kéne nekik, a választás azonban 77 nap múlva lesz.

Most már biztos: nem lesz a baloldal népszavazásából semmi, hatalmas kudarcot szenvedtek el, egy hónap alatt sem tudtak 200 ezer aláírást összegyűjteni. Nézzük a részleteket:

December közepe óta, tehát már több, mint egy hónapja gyűjtik a baloldali pártok a saját népszavazási kezdeményezésükhöz az aláírásokat. Azt szerették volna, hogy a gyermekvédelmi népszavazáshoz hasonlóan a parlamenti választással egyidőben lehessen megtartani azt is.

Elképesztő kudarcot szenvedtek el azonban, hiszen az előválasztáson állításuk szerint 700-800 ezer embert megmozgató baloldalnak most egy hónap alatt csupán 170 ezer aláírás jött össze. Ez jól mutatja az ellenzéki szavazók kiábrándultságát, aminek legfőbb oka Márki-Zay Péter botrányos és katasztrofális kampánya lehet.

Már biztos nem lesz semmi a népszavazásukból:

A népszavazás kiírásának menetrendje alapján miután összegyűjtik a szükséges számú aláírást, a Nemzeti Választási Irodának 60 napja van a szignók ellenőrzésére, a hitelesítést pedig meg lehet támadni, aminek a jogorvoslati határideje további 10 nap. Fontos, hogy nem elég a 200 ezer leadott aláírás, hiszen sok érvénytelen lehet, így 230-250 ezret kéne gyűjteniük.

Az Országgyűlésnek ezt követően 30 napja van arra, hogy elrendelje a népszavazást, ezután pedig a köztársasági elnöknek 15 napja van a népszavazás időpontjának kitűzésére, ezen időpont pedig a kitűzéstől számított 70–90 nap között lehet.

Ezt bárhogy is számoljuk, összesen 115 nap + 70-90 nap, a parlamenti választás azonban 77 nap múlva lesz. Ez azt jelenti, hogy semmi sem lesz a baloldal népszavazásából, hiszen a választással egyidőben már nem lehet megtartani, egyszerűen kifutottak az időből. A választás után (bármi is legyen a végeredmény) pedig már nincsen értelme megtartani, ezt kampánytémának szánták csupán.

 

– írja Deák Dániel.

 

 

Add tovább!

Buta nyugat – Európa-szerte heves tüntetések zajlanak a járványügyi intézkedések ellen + képgaléria – Az illegális bevándorlás ellen mikor tüntetnek?

Hollik a legjobb! Hollik István elárulta, miért nem lesz Orbán-Márki-Zay vita