in , ,

Nagyon nagy igazság: a Nyugatnak valódi vezetőkre lenne szüksége, írja Frank Füredi

Valami nagyon nincs rendben, ha Liz Truss – ekkoriban még brit külügyminiszter, később már (bukott) kormányfő – mobiltelefonját ilyen könnyen meghekkelték egy idegen hatalom ügynökei.

 

Amikor Liz Truss még külügyminiszterként összekeverte a Balti-tengert a Fekete-tengerrel, miközben támogatásáról biztosította Ukrajnát, a világ tudomására hozta, hogy nem áll a helyzet magaslatán. Joe ­Biden amerikai elnök is hasonló malőröket követett el, például amikor összekeverte az ukránokat a magyarokkal; az ilyesmik márpedig nem pusztán személyes hiányosságokat fednek fel.

Hanem a nyugati külpolitikai elitek viselkedésére jellemző hetyke és szakszerűtlen megközelítés jellemzői a nemzeti érdekek és a biztonság kérdésében. Amikor orosz vagy kínai hivatali kollégáikkal tárgyalnak, egy betanuló politikus viselkedését veszik fel ahelyett, hogy a reálpolitikát gyakorolnák. Csak azzal vannak elfoglalva, hogy az emberi jogokból és más hasonló divatos témákból adjanak leckéket. Egyáltalán nincsenek tisztában azzal, hogy milyen fokú kockázatok járnak együtt a külügyekkel.

A másik és érvelhető módon fontosabb oka annak, hogy a politikai vezetők miért is nem veszik komolyan a nemzetbiztonság kérdését, az, hogy teljes mértékben komolytalanul viszonyulnak a közszolgálat eszményéhez. Egy telefonkészülék egyszerre jelent személyes kényelmet és közbiztonsági kockázatot. Azt, hogy ezt nem értik meg, alátámasztja, hogy a politikai osztály túlságosan is sok tagja a magánszempontjait helyezi az előtérbe. A politikai éthosz individualizált, teljes egészében az egyénről szóló korában a közszolgálat iránti elkötelezettség gyakran csak retorikailag értelmezhető.

Mindenki követhet el hibát és áthághatja a nemzetbiztonságból adódó kényszerhelyzetet. Nem az a valódi probléma, hogy Truss telefonját meghekkelték, Braverman pedig ostoba hibát követett el, amikor az e-mailjeit kezelte. A valódi probléma az, hogy – számos kollégájukkal egyetemben – nemtörődöm módon viszonyulnak a közszolgálat követelményeihez. Márpedig akárkinek, aki csak ilyen magas beosztást tölt be, le kell mondania a személyes kényelemről, és ügyelnie kell rá, hogy minden percben tudatában legyen a kötelezettségének.

Az egyetlen valódi tanulság, amelyet mindebből levonhatunk, az az, hogy olyan vezetőkre van szükségünk, akik alaposan elsajátították a kötelességgel járó értékeket, felelősséget és szolgálatot. Itt az ideje hát, hogy a Nyugat élén valódi vezetők álljanak.

(Frank Füredi, magyarnemzet.hu)

 

  

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

 

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Schiffer is megszólalt és nagyon igaza van! Schiffer: nincs rendben, hogy bírákkal találkozott az amerikai nagykövet

Titkolja vagyonát a jászberényi náci