in ,

Egy megrázó élménybeszámoló – A mindenszo.hu szerkesztőségébe csak most köszöntött be a Covid – Megrázó élménybeszámoló, egyenesen a szerkesztőségből

Ez több, mint egy megfázás

Senki sem beszél róla manapság. Háború van. Meg még egy háború van. És egyre több a háború.

Közben kikerült a képből teljesen a COVID és a tény, hogy a mai napig szedi áldozatait! Bizony! A COVID él és virul! Most kaptunk ismerősi körből híreket Amerikából, hogy szinte a főszerkesztőnkkel egy időben fertőzödött meg ismerősünk is, csakhogy ő nem Magyarországon, hanem Amerikában.

Most pedig jöjjön a főszerkesztő beszámolója arról, hogy 3 oltás után is mi mindent tud okozni a Covid, most képes először billentyűzetet ragadni, mert még nem jött ki belőle teljesen, legalább még egy hétre szüksége van, íme a beszámoló tehát:

 

Vasárnap, első tünet

Gyanútlanul készültem fát vágni a kandallóhoz, fél perc fizikai megterhelés után érthetetlen módon elfáradtam, kb. 140-es pulzus, na mondom, ez mi. Újra, nekikezdtem újra. Ugyanez. A lépcsőn alig tudtam feljönni a magas pulzus miatt és nagyon nehezen ment le 100 alá. Ekkor még semmit sem sejtettem, semmilyen más fizikai tünet, vagy gyengeség jele nem mutatkozott.

 

Hétfő, a brutális hidegrázás kezdete és az elképesztő gyengeség

Tombolni kezd vírus bennem, próbálom elhessegetni a gondolatot, hogy ez COVID lenne, hiszen 3 oltást kaptam, maximum csak valami enyhe lefolyású fertőzésen esnék úgyis át, igaz (?), gondoltam ostobán. A hidegrázás olyan szintű, hogy az egész tested remeg, mint a kocsonya, mindenáron meleg takaró alá akar az ember menekülni, jól bebugyolálnia magát és onnan ki sem mozdulni. Itt már kezdtem gyanút fogni, de elhessegettem. Köhögés még nem volt, ezért aludni tudtam,

 

Kedd, félig megfulladás, nehézlégzés, elviselhetetlen torokfájás és totális elgyengülés

Ezen a  napon kezdtem szájon át lélegezni, az orromat elfelejtettem, mert a nehézlégzés erre kényszerített. A torkodra tapad minden, néha köhögsz, de nem akarsz, mert annyira fáj, a folyton nyitott szájtól kiszárad a nyálkahártya, ezért mégjobban fáj a torkod. Múlik a hidegrázás, de azért még megvan, kezded érezni, hogy ez még rosszabb lesz és itt már erős a COVID gyanú, teszt nélkül is. A magas láz persze permanens. Alvás nincs, nyitott szájjal vegetálás, ülve megpróbálni aludni, mert ha lefekeszel, garantáltan megfulladsz!

 

Szerda, a legmélyebb pont, felmerül a kórházba kerülés esete

Nehézlégzés, zéró étvágy, csak tea és folyadékfogyasztás, meg gyógyszerek, elviselhetetlen torokfájás, olyan kínzó, amilyet sosem éreztél. A köhögés már nem száraz, hanem félig nedves, de nagyon fáj, nem akarsz köhögni, már a hasizomfájdalom is előkerül a köhögéstől. Második napja zéró alvás, nyitott szájjal lélegzés 0-24-ben. Éjjel is mész ki  a mosdóba szenvedni, köpködni, krákogni, majd tovább szenvedni. Gyenge vagy, a hangod is elmegy, totál berekedsz, a lázad magas. Ilyenkor megijedsz, hogy ha van még ennél lejjebb, akkor az kórház, esetleg + intenzív osztály, vagy talán ott is maradsz…

 

 

Csütörtök, megvan a teszt és némi remény, hatni kezdenek a gyógyszerek, a szervezeted elszántan küzd

Szeretteink ellátnak mindennel, amivel csak lehet, küzd a szervezeted is, a COVID teszt is megvan otthon, pozitív természetesen, háziorvossal konzultálás, gyógyszeres lehetőségek megvitatása. Délután némi légzési változás: már nincs az a zihálás, nincs az az őrült nehézlégzés, fulladástól való állandó félelem. Harmadik napja nem alszom.

 

Péntek, első alvás, mérhetetlen mennyiségű nyálka, köhögés, viszont zéró nehézlégzés

Sok gyógyszer még csak most lesz beszerezve, mert bizony nem minden orvos áll a magaslaton, hogy mit is kéne felírni, meg tenni ilyenkor. ACC elég, biztos? És mi van a vérrögképződés lehetőségével, kérdezi egy másik orvos ismerős. Ugyanis 1 hónapig véralvadásgátlót sem árt szedni, merthogy a COVID vírus vérrögképződésre hajlamosít, főleg az első hónapban, abból meg lehet egy frankó stroke. Délelőtt képes vagyok kisebb otthoni feladatokat ellátni, megírni ezt a pár sort, pusztán az orromon keresztül venni a levegőt (micsoda ajándék). Elvileg még egy hét lábadozásra szükség van, mert az extrém testgyengeség természetesen fenn áll, de a közérzet sokkal, de sokkal jobb, a láz lement 38 alá! Itt tartunk most.

 

Mellékbetegségeim nincsenek, három oltást kaptam, COVID-ot eddig tudomásom szerint nem kaptam el, vagy ha igen, nem vettem észre. Ez volt most a legdurvább és soha többet nem akarok átmenni rajta, pedig még túl sem vagyok rajta igazán, de már most elegem van belőle. 

Ez a cikk üzenet mindazoknak, akik nem hiszik el, hogy ez a szemét vírus még ma is fertőz, pedig IGEN! Nagyonis! Sunyi, allattomos, aljas, kíméletlen! Szorítok a szervezetemnek, hogy ne menjen a tüdőmre, remélem ezt egy hét múlva is elmondhatom magamról.

 

 

mindenszo.hu

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Bognár Zsolt arról, hogy a Nemzeti Konzutláció kapcsán Cseh Katalin a magyarok helyett, az EU-t védte meg

Összeborul a moslék megint – Kiderült: az MSZP és a DK Horváth Csabát támogatja Zuglóban