in ,

Kinek mit intézett a kormánya: több német nagyvárosban is tüntettek az egekbe szökő energiaárak miatt

Sokan elégedetlenek a német vezetés döntéseivel.

Hétfőn Berlinben és Lipcsében is demonstrációt tartottak a kormány döntései miatt, amelyek következtében megugrottak az energiaárak. A tüntetők azt követelték a vezetéstől, hogy a kormány enyhítsen az elszabadult élelmiszer-, valamint energiaárak okozta megélhetési nehézségeken.

Az M1 Híradójában elhangzott, hogy a friss adatok szerint egy év alatt nyolcvan százalékkal nőttek a rezsiköltségek. A szász nagyvárosban háromezren vonultak és követelték a német kormány közbenjárását, hogy ne emelkedjenek tovább a megélhetési költségek.

Azért vagyok itt, mert tiltakozom a magas infláció miatt, szerintem be kell szedni az extraprofitból származó adót és ezzel enyhíteni kellene az egyszerű emberek életén”

– mondta egy tüntető, aki szerint ársapkát kéne tenni az üzemanyagra és csökkenteni kellene az adókat.

A berlini tüntetésen egy másik demonstráló azt mondta, Németországban és az Európai Unióban is egyre kevesebb a gáz, ezért üzembe kellene állítani az Északi-Áramlat 2 földgázvezetéket, és tárgyalásokat kéne kezdeni Oroszországgal, hogy a helyzet megoldódjon. A demonstrálók szerint az elszabadult energiaárak miatt nagyon sokak számára nehéz lesz az idei tél.

Egy őrült gazdasági háborút viselünk Oroszország ellen”

– fogalmazott Sevim Dağdelen, a Die Linke parlamenti képviselője, aki szerint a szankciókkal nem sikerült megállítani az Ukrajna és Oroszország közti harcokat, miközben több millió német élete vált kilátástalanná.

 

(origo.hu)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


ÚJ! Kövess minket a Twitteren is!
Twitter Logo Vector Art, Icons, and Graphics for Free Download

 


Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

Írországban is szépen lassan megfagynak: brutálisan korlátozzák a fűtést Írországban

Nagy balhé baloldalt! Lukácsi Katalin nekiment Ferinek: fontosnak tartom, hogy Gyurcsány Ferencet rekesszék ki a NER valódi ellenzékéből