in ,

Bajban a baloldal! Itt az ügyészség közleménye: ezért szálltak ki a DK-s óbudai önkormányzathoz a nyomozók

Négy embert őrizetbe vettek.

Amint arról korábban beszámoltunk szerda délután civilruhás nyomozók lepték el a DK-s vezetésű óbudai önkormányzatot. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) közleménye szerint „vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette” és más bűncselekmények miatt több helyszínen eljárási cselekményeket végeztek és négy személyt őrizetbe vettek.

 

 

A megalapozott gyanú szerint egy férfi a kft-jén keresztül 2021-ben szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre

fiktív szerződéseket kötött a Budapest Főváros III. Kerület – Óbuda-Békásmegyer Önkormányzattal,

illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két gazdasági társasággal.

A gyanúsítottak a fiktív szerződések ellenértékeként beérkezett pénzösszegeket készpénzben felvették, és korrupciós célokra fordították. A bűncselekmények elkövetéséhez használt cég megszűnt, a gyanúsított a cég könyvelési iratainak őrzéséről a törvényi követelmények ellenére nem gondoskodott. A nyomozó ügyészség a négy személlyel korrupciós és gazdasági bűncselekmények megalapozott gyanúját közölte.

 

A Magyar Nemzet az üggyel foglalkozó cikkében felidézte, a KNYF egy III. kerületi kenőpénzes korrupciós botrányt, valamint a Karácsony Gergely 2021-es előválasztási kampánya miatt is folytat egy egyesített nyomozást.

 

 

(Mandi)

 

 

 
 

Kérjük a segítségedet!

Példátlan politikai ítélet a magyar bíróságon – Wittinghoff videója miatt a mindenszo.hu-nak több, mint 4 millió forintot kell fizetnie sérelemdíjként! Az ítélet jogerős!

Portálunk szerkesztői bérből és fizetésből élnek, azok pedig nem akkora összegek, hogy több, mint 4 millió forintot ki tudjunk fizetni. Nem tudunk, nincs ennyi pénzünk, sem megtakarításunk, azonban lakásunk van, amit Wittinghoff és a politikai ítélet miatt elárvereznek a fejünk felöl: kvázi a bíróság kitesz minket az utcára.

Kevés időnk van összegyűjteni valami csoda folytán ezt a 4 millió forintot, megadjuk a számlaszámunkat, ahova várjuk az esetleges támogatásokat, hátha mégis maradt még valami remény….

Számlaszám:

Erste bank

11600006-00000000-43559002

 

 

 

Hajnal Mikike az ATV-ben elismerte, hogy miattuk (Momentum) nem jönnek az EU-s pénzek Magyarországra – Hé, ez nem nyílt hazaárulás?

Agyhalottak vergődtek az Operánál – Íme pár fotó