in ,

Becsokizott a DK – Retteg a DK Magyar Pétertől, ezért magukhoz akarják venni az irányítást

Mint arrólk orábban mi is beszámoltunk, a Nézőpont Intézet legfrissebb mérése szerint Magyar Péter leendő pártja (13 százalék) holtversenyben van a DK-MSZP-P hárompárti koalícióval (13 százalék)

Mint arrólk orábban mi is beszámoltunk, a Nézőpont Intézet legfrissebb mérése szerint Magyar Péter leendő pártja (13 százalék) holtversenyben van a DK-MSZP-P hárompárti koalícióval (13 százalék) és a Kétfarkú Kutya Párttal (11 százalék). Vagyis minden jel arra mutat, hogy az átalakulás legnagyobb vesztese a Momentum, amely a bejutási küszöböt sem éri el (4 százalék). És természetesen a DK is érzi, hogy Gyurcsányék ellenzéki oldalon elfoglalt vezető pozíciójára is jelenthet majd kihívást, Dobrev Klára felvetése tehát jelenleg egy elkeseredett kísérlet, hogy magukhoz vegyék a témák meghatározásában az irányítást.

Ha Orbán veszít június 9-én, akkor másnap előre hozott országgyűlési választást fogunk követelni

– írta Dobrev Klára a ­Facebook-oldalán.

 

Ezzel kapcsolatban ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász fejtette ki a véleményét a Magyar Nemzetnek. A Századvég jogi szakértője leszögezte, hogy Dobrev Klára elképzelése nem más, mint egy politi­kailag is üres kijelentés, a saját választóik félrevezetése, megtévesztése.

A DK is alighanem érzi, hogy a Magyar Péter-jelenség elsősorban nem a Fideszre, hanem először a Momentumra és a többi kis balos pártra, később azonban Gyurcsányék ellenzéki oldalon elfoglalt vezető pozíciójára is jelenthet majd kihívást

– hívta fel a figyelmet a szakértő.

 

Dobrev Klára felvetése tehát jelenleg egy elkeseredett kísérlet, hogy magukhoz vegyék a témák meghatározásában az irányítást, amely hamarabb elhaló kezdeményezés is lehet majd, mint Magyar Péter mozgalom- és pártépítése.

Az utóbbi ettől még kudarcba is fulladhat közép- vagy hosszú távon, de kétségtelen, hogy Magyar most „felkavarta az álló vizet” az ellenzéki oldalon, amit jól jelez Dobrevék újabb tematizációs kísérlete is

– foglalta össze a véleményét ifj. Lomnici Zoltán.

A szakértő szerint a következő időszak valószínűleg újabb politikai túlélési technikákról és kegyetlen belharcokról szól majd a politikai baloldalon, és jóval kevésbé arról, hogy valódi, életképes alternatívát mutassanak majd a kormányoldallal szemben.

A baloldalon tort ül a tehetségtelenség és az intellektushiány: az ő számukra a politika annak művészete, hogy keressék a bajt, megtalálják, akár létezik, akár nem, helytelenül diagnosztizálják, és rossz orvosságot alkalmazzanak vagy javasoljanak rá. Eközben sosem foglalkoznak a magyar társadalmat és politikai közvéleményt valóban érintő és foglalkoztató kérdésekkel 

– tette hozzá ifj. Lomnici Zoltán.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

 
 

 

 

 


     


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!


 

Jurák Kata jelenti: civil köntösbe bújt pártkatonákkal restartolnak a kommunista utódpárt ivadékai a választásokon

Hangolódjunk Magyar Péter birkamenetére – Megjött MP-ről a legjobb vers, ezen röhög a fél ország