in ,

Primer és szekunder szégyenérzet – Bognár Zsolt jegyzete a DK-ról

A DK-s árnyék tervgazdaság

Általános életigazság-motto:
Egyáltalán nem mindegy, hogy, ami eleinte a ,,vágy tárgya”, arról időközben az derüljön ki, hogy csak ,,ágy-trágya.”

A cím hozzávalói:
Nagy szavak, ígérgetések, összejövetelek, aktivitás a média platformjain, demagóg kinyilatkoztatások, politikai hűségnyilatkozatok, hangzatos ,,nesze semmi, fogd meg jól” ajánlások és javaslatok tucatjai, azaz a mindenáron való görcsös látszódni akarásuk vergődése.
A felsoroltak a politika általuk képviselt virslibelének kétes minőségű töltőanyagai, ellenzéki pótcselekvéseik választható, egyéb hozzávalóival, például ÖSSZEFOGÁS helyett a társutasaik méricskélő, lekicsinylő szellemi ,,ÖSSZEFOGDOSÁSA”, marginalizálása, a kormány irányvonalának TARTÁSA helyett pedig csak az állandó BETARTÁS és BETARTATÁS.
Az általam elképzelt szoci-áldemokrata munkaszerződésük alap kötelezettsége a ,,feltételek nélküli” feltételeik pisszenés nélküli elfogadása és elfogadtatása, annak vélhető, APRÓ betűs része szerint:
/de ismerős ez az APRÓ név valahonnan/

A zsigeri Orbán-gyűlölet hitelt érdemlő igazolása szerződtetési versenyelőny.
Dobrev Klára az ATV Egyenes Beszéd műsorában azt mondta két napja Orbán Viktorra utalva, hogy miatta:
,,…Másodlagos szégyenérzetem van.”
Az elsődleges szégyenérzetének okait Dobrev Klára nem fejtette ki, így most segítek.
Akik miatt ténylegesen szégyenkeznie kellene, az politikai önmaga tokkal-vonóval, meg az egész árnyékmiskulanciája.

Egyetlen példa, hogy értse.
Attól, hogy a munkavállalók szakszervezetei Dobrev Klára SZOCIÁLDEMOKRÁCIÁJBAN majd harcolhatnak dolgozók méltó és emberi életének lehetőségéért, nem attól fog megvalósulni, mert a dobrevi ígérgetés ezt tálcán kínálja számukra. A valóság nagybátyja akkor kopogtatna be erőteljesen a DK ajtaján, amikor a szakszervezetek előállnának, hogy nosza, a méltó emberi élethez két, háromszoros bért kérünk.

Ja, hogy annyi nincs, mert nem bírná el a költségvetés, avagy a munkaadó multi, arról hallgat az elnökasszony, mint hal a szatyorban. A látványosnak szánt, esetleg mégis odavetett néhány tízezer forintos alamizsna ugyanis a MÉLTÓ élet ígéretét nem teljesítené senki számára és kezdődne a szokásos és unásig ismert, ,,de mindjárt, nemsokára, már látjuk a fényt az alagút végén” és az ezekhez hasonló demagógia-paneleik tucatjainak bevetése.

Összegezve, a fentebb részletezettek csupán a DK újra nyomtatott, vörös kötésű, hatalomszerzési kiskátéjának tartalmi hozzávalói. A borítólap szegfűjét kegyesen hátrahagyták az MSZMP jogörököseinek, az MSZP-s közös bölcsőjük politikai életben maradásért vergődőinek.
Ennek az MSZP nélküli kulimásznak neve a Gyurcsány Bt, bel – és kültagokkal, bedolgozókkal és fedésben dolgozó stróMANokkal.

Man, ó Men!
Bár ne tudnánk róluk, hogy:
NOMEN EST OMEN!

Bognár Zsolt /Parabolha/

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Szegény Nagy Ervin nagyon megüthette a fejét: „amíg a fél ország velem szelfizik, addig magasról teszek rá, hogy mit irkálnak össze rólam..”

Hoppá! Bíróság elé áll az Amnesty-vezér testvére