in , ,

„A Fidesz irodát szétverő bűnöző Jámbor András és Pikó András aktivistája!” – állítja Kocsis Máté, aki szerint Jámbor tudott is a támadásról

„Le fogunk számolni a mai kommunisták legsötétebb időket idéző szokásaival!” – üzente bejegyzésében a Fidesz frakcióvezetője.

Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, február 15-én egy ismeretlen személy vasrúddal törte be a Józsefvárosban található egyik Fidesz-iroda ajtaját. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán közleményében tájékoztatott arról, hogy az őrizetbe vett 27 éves Ny. Tamás részben beismerte támadást.

 

 

 

 

Az eset kapcsán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője tett közzé bejegyzést hivatalos Facebook-oldalán, amelyben többek között azt állítja: a Fidesz irodát szétverő 27 éves, szélsőbaloldali antifa bűnöző, Jámbor András és Pikó András aktivistája, illetve korábban a tatabányai baloldali polgármester kabinetjének kommunikációs gyakornoka volt.

„Érdekes, hogy pont a támadás napján sétált el Pikó a Fidesz iroda mellett”
Kocsis Máté szerint Pikó András közlésével ellentétben nem egy józsefvárosi dühös átlagpolgár az elkövető, hanem a helyi baloldal aktivistája.

 

„Az is érdekes, hogy pont a támadás napján sétált el Pikó a Fidesz iroda mellett, 

majd azt mondta azért, mert a Pázmány egyetem bejárásán volt” – fogalmazott a politikus, aki a kerületet jól ismerő egykori polgármesterként jól tudja, hogy az egyetem és önkormányzat közötti ésszerű sétaútvonalak nem érintik a Fidesz-irodát, „tehát sokkal inkább arról van szó, hogy neki értesülnie kellett a támadásról, és nyilván nem véletlenül járt arra” – fejtegette Kocsis Máté. A politikus ezzel együtt nem vádolja a polgármestert azzal, hogy a támadást akarta vagy szervezte volna, „ő pusztán csak a tőle megszokott kommunikációs trükkökkel igyekezett tüzet oltani, de azt is úgy, hogy persze tovább hergelje olvasóit a jobboldaliakkal szemben” – írta a bejegyzésben.

 

 

 

„Jámbor tudott a támadásról”

Jámbor András felelősségét azonban másként látja a frakcióvezető, Kocsis posztjában ezt írja a szélsőbaloldali Szikra Mozgalom vezetőjéről:

Jámbor Andrást azonban vádolom azzal, hogy tudomása volt a támadásról, csak abban bízott, hogy nem derül ki. 

A sunyi támadást az antifa Nyulasi Tamás követte el, Jámbor ennek a mozgalomnak a hazai vezetője (Szikra), médiabiztosítója, hangadója, parlamenti képviselő, aki szoros barátságban áll vele. Közös fotók, akciók és közösségi médiás kapcsolatok tanúskodnak erről” – olvasható a bejegyzésben, amelyben Kocsis Máté azt is felidézte: Jámbor András volt az is, aki az antifák véres utcai támadásai után „behozta egy szélsőbaloldali aktivistáját a parlamentbe, beültette a páholyba, és azt kérte, kérjünk tőle bocsánatot a meghurcoltatásért”.

Le fogunk számolni a mai kommunisták legsötétebb időket idéző szokásaival!”

– zárta bejegyzését a fideszes politikus.

 

 

Mint ismert, tavaly februárban öt antifa támadás is történt Budapesten, amelyben összesen kilencen sérültek meg. Az első támadás a Nyugati pályaudvaron, egy vonaton, a második a Fővám téren, a harmadik és a negyedik támadás február 10-én, a Gazdagréti téren, valamint a Bank utcában, az ötödik pedig február 11-én, az I. kerületi Mikó utcában történt. A sértettek között volt magyar és külföldi állampolgár is. Közülük hatan súlyos, hárman könnyű sérüléseket szenvedtek.

 

 

(Mandi)

 

 
 

 

Kérjük a segítségedet!

Példátlan politikai ítélet a magyar bíróságon – Wittinghoff videója miatt a mindenszo.hu-nak több, mint 4 millió forintot kell fizetnie sérelemdíjként! Az ítélet jogerős!

Portálunk szerkesztői bérből és fizetésből élnek, azok pedig nem akkora összegek, hogy több, mint 4 millió forintot ki tudjunk fizetni. Nem tudunk, nincs ennyi pénzünk, sem megtakarításunk, azonban lakásunk van, amit Wittinghoff és a politikai ítélet miatt elárvereznek a fejünk felöl: kvázi a bíróság kitesz minket az utcára.

Csak pár napunk van összegyűjteni valami csoda folytán ezt a 4 millió forintot, megadjuk a számlaszámunkat, ahova várjuk az esetleges támogatásokat, hátha mégis maradt még valami remény….

Számlaszám:

Erste bank

11600006-00000000-43559002

 

 

Hoppá! Elon Muskot Nobel-békedíjra jelölték

A magyar demokrácia valóban törékeny – A baloldal fenyegeti azt