in

Hoppá! Elon Muskot Nobel-békedíjra jelölték

Marius Nilsen norvég politikus szerint a milliárdos hozzájárult, hogy a világ egy összekapcsolt és biztonságosabb hely legyen.

Egy norvég parlamenti képviselő azt javasolta, hogy a 2024-es Nobel-békedíjat Elon Musk kapja, azzal érvelve, hogy a dél-afrikai születésű vállalkozó a Twitter felvásárlásával és az ukrán hadsereg műholdas kommunikációval való ellátásával a szólásszabadságot támogatta – számolt be róla a New York Post.

A kedden előterjesztett jelölésben Marius Nilsen, a Progresszív Párt képviselője úgy érvelt, hogy Musk

a párbeszéd, a szólásszabadság és a véleménynyilvánítás lehetőségének hajthatatlan védelmezéséért” érdemli meg a díjat.

A visszhangkamrák, és a polarizálódó világ hanyatláshoz vezetnek mondta – mondta Nilsen. Az egymást kiegészítő nézetek, vélemények és gondolatfolyamok a legjobb ötleteket szabadítják fel – tette hozzá. Megjegyezte továbbá, hogy Ukrajna a Musk-féle SpaceX által üzemeltetett Starlink műholdas rendszert használja „az orosz támadás kivédésére”. 

 

„A Musk által alapított, tulajdonolt vagy vezetett technológiai cégek sokasága, amelyek célja a társadalmak jobbá tétele, a Földdel és a világűrrel kapcsolatos ismeretek bővítése, valamint a kommunikáció és az összeköttetés globális lehetővé tétele (…)

hozzájárult ahhoz, hogy a világ összekapcsolt és biztonságosabb hely legyen”

– érvelt jelölésében Nilsen.

A Nobel-békedíj nyerteseit októberben jelentik be. Az idei verseny különösen kiélezett, a jelölek között ott van Donald Trump korábbi amerikai elnök, Julian Assange a WikiLeaks kiadója, Ferenc pápa, Antonio Guterres ENSZ-főtitkár, Hind Khoudary palesztin újságíró, Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, Gustavo Petro kolumbiai elnök – valamint több civilszervezet is.

A tavalyi díjat Narges Mohammadi iráni aktivista kapta, „az iráni nők elnyomása elleni harcáért, valamint az emberi jogok és a mindenki szabadságának előmozdításáért folytatott küzdelméért”. 2022-ben a díjat „emberi jogi szervezetek” és fehérorosz, ukrán és orosz aktivisták között osztották fel.

(Mandi)

 

 
 

Kérjük a segítségedet!

Példátlan politikai ítélet a magyar bíróságon – Wittinghoff videója miatt a mindenszo.hu-nak több, mint 4 millió forintot kell fizetnie sérelemdíjként! Az ítélet jogerős!

Portálunk szerkesztői bérből és fizetésből élnek, azok pedig nem akkora összegek, hogy több, mint 4 millió forintot ki tudjunk fizetni. Nem tudunk, nincs ennyi pénzünk, sem megtakarításunk, azonban lakásunk van, amit Wittinghoff és a politikai ítélet miatt elárvereznek a fejünk felöl: kvázi a bíróság kitesz minket az utcára.

Csak pár napunk van összegyűjteni valami csoda folytán ezt a 4 millió forintot, megadjuk a számlaszámunkat, ahova várjuk az esetleges támogatásokat, hátha mégis maradt még valami remény….

Számlaszám:

Erste bank

11600006-00000000-43559002

 

 


Exkluzív: megszólalt a tüntetésből kimenekített újságíró + videó

„A Fidesz irodát szétverő bűnöző Jámbor András és Pikó András aktivistája!” – állítja Kocsis Máté, aki szerint Jámbor tudott is a támadásról