in ,

Pikó szétverte Józsefvárost – Elképesztő józsefvárosi közállapotok

Egyre aggasztóbb a közállapot a baloldali Pikó András vezette VIII. kerületben.

Vörös Tamás, a Fidesz–KDNP józsefvárosi frakcióvezetője szerint Pikó András polgármester kampányígéretének már az alapjai is valótlanok voltak.

 

Sokat romlott a baloldali vezetésű Józsefváros közterületi állapota az elmúlt években. A biztonságérzetről szólva maga Pikó András baloldali polgármester beszélt egy korábbi testületi ülésen:

A közbiztonság tekintetében tényleg elég rosszak a számok ahhoz, hogy közösen aggódjunk… Azt szeretném folytatni, ahogyan 2019-ben átvettük a várost – a jobboldali városvezetéstől –,  akkor valóban csökkenő tendencia volt

– fogalmazott Pikó András a kerületi rendőrkapitány beszámolóját követően.

Vörös Tamás, a Fidesz–KDNP józsefvárosi frakcióvezetője most lapunk megkeresésére kifejtette:

Pikó András 2019-ben lett polgármester, és azonnal, elképesztő ütemben és mértékben romlott a közbiztonság Józsefvárosban.

Szerinte ez nem csoda, hiszen a baloldal megszüntette a helyi polgárőrséget, a lakosságot védő önkormányzati rendeleteket eltörölte. A frakcióvezető úgy fogalmazott: Pikó András politikájában mindent alárendel politikai szövetségeseinek, akik közül többen érdekeltek abban, hogy minél nagyobb számban költözzenek hajléktalan emberek a kerületbe. Úgy véli, a baloldal a rendőrség munkáját sem támogatja úgy, ahogy az a korábbi Fidesz–KDNP-s vezetés alatt megszokott volt. − A közterület-felügyelet létszáma nem megfelelő, az állomány feltöltése érdekében nem tesznek érdemi erőfeszítéseket. Józsefvárosba olyan bűncselekmények tértek vissza az utcákra, amelyeket évtizedekkel ezelőtt már sikerült visszaszorítani, de Pikóék alatt most újra felbukkantak. Ez a rendet hírből sem ismerő baloldali városvezetők felelőssége − fogalmazott a frakcióvezető.

 

 

 

Valótlan kampányígéretek

Vörös Tamás lapunknak kifejtette azt is, hogy a jobboldali városvezetés Józsefvárosban nagyon sokat tett a közbiztonság és köztisztaság javításáért. − Természetesen mindig voltak problémák, de korábban a lakók tudták, hogy Kocsis Máté vagy Sára Botond polgármesterek elkötelezettek a lakók mellett és a közbiztonság és a rend fenntartását minden elé helyezik. Ezzel szemben Pikó András szóba sem áll a lakókkal, politikai munkatársai pedig többnyire arrogánsan kioktatják a sokszor évtizedek óta a kerületben lakó embereket, ha azok panaszt mernek emelni a tarthatatlan állapotok miatt − emelte ki a frakcióvezető. Hozzátette:

Pikó András és az őt támogató politikusok számára a baloldali politikai hálózatok kiszolgálása a fontos, nem a józsefvárosi emberek érdekeinek képviselete.

 

 

 

 

Egyébként a baloldali polgármester hangzatos kampányígérete volt, hogy a lakhatási gondokat az ezeregyszáz üresen álló önkormányzati lakás segítségével oldja meg, amiket megválasztása esetén azonnal megnyit a rászorulók előtt. Majd a polgármester 2019 végén ismerte el, hogy legfőbb kampányígérete betarthatatlan.

Kezdjük ott, hogy Pikó András kampányígéretének már az alapjai is valótlanok voltak, mert nem állt rendelkezésre ennyi üres lakás a kerületben. Azt is ígérték, hogy felújítják ezeket és odaadják a kerületieknek. Ehhez képest csak eddig több milliárd forint értékben értékesített és kótyavetyélt el ingatlanvagyont a kerületi baloldal.

− emelte ki Vörös Tamás. A frakcióvezető  úgy látja, hogy

a lakásfelújítások valójában csak a propagandakiadványokban léteznek, a befolyó pénzt nem költik lakásfelújításokra.

− Magyarán szólva 2019-ben Pikó András becsapta a kerületi választókat, hiszen olyan lakásokat ígért nekik, amelyek nem is léteztek, a kevés üres lakást meg folyamatosan eladják. A legfelháborítóbb, hogy pont a legnehezebb sorsú, legkiszolgáltatottabb embereket verte át a józsefvárosi baloldal − magyarázta a fideszes képviselő.

 

Több lehetősége lenne a kerületnek

A lehetőségeket tekintve, Vörös Tamás kifejtette: először is több pénzt kell fordítani köztisztaságra és közbiztonságra. Az erre irányuló javaslatainkat természetesen lesöpörte a helyi baloldali többség. Ehhez képest Pikó András volt munkahelyének, a Klubrádiónak több millió forintot adnak közpénzből, ezt persze szó nélkül szavazta meg a polgármester és a baloldali képviselők. − A rend fenntartására vonatkozó korábbi szabályozást vissza kell hozni, a polgárőrséget nem elüldözni, hanem támogatni kéne.

A fővárosi hajléktalanellátást nem avítt, embertelen lágerekbe kellene betuszkolni, hanem korszerű, hatékony és igazságos módon megoldani.

Ez azonban sok okból nem érdeke a rendszert működtető, a magyar baloldalt feltétel nélkül támogató személyeknek, és Pikó András számára ők a fontosak, nem a józsefvárosi emberek − vélekedett a frakcióvezető.

A Józsefvárosi Fidesz egy korábbi Facebook-posztjában kiemelte, hogy a legutóbbi közgyűlésen a baloldali városvezetés nem támogatta a Fidesz–KDNP javaslatát, hogy hatszázmillió forintra emeljék a társasház-felújításra fordítható összeget. Józsefvárosnak 44 milliárd forint az idei évben felhasználható forrása, ebből mindössze háromszázmillió forintot akar elkülöníteni társasházi pályázatokra.
Véleményük szerint ez nagyon kevés, főleg az önkormányzat lehetőségeihez képest. Éppen ezért azt javasolták, hogy ezt az összeget hatszázmillióra emeljék meg, a baloldali városvezetés ezt nem támogatta.

A zöldfelületek növelésére ötszázmillió forintot akartunk fordítani az idei rekordösszegű költségvetésből. A baloldal ezt is leszavazta. Nem csak a társasházaktól sajnálják a pénzt, de a magát zöldnek hirdető baloldali városvezetés zöldítésre sem akar költeni. Emlékezzünk kampányígéretükre, évi 5000 négyzetméter zöldfelület létrehozása. Persze ebből sem lett semmi.

− írta a posztjában a Józsefvárosi Fidesz.

Mint ismert, Sára Botond polgármestersége alatt 1,1 milliárd forint állami támogatást nyert el a kerület többek között bérlakás- és óvodafelújításra. Ezt a forrást a mostani városvezetés 2020 elején nem hívta le, így visszakerült a magyar államhoz. Valamint ez történt a káptalanfüredi üdülő esetében is, ahol a jelenlegi önkormányzat gondatlansága miatt 1,7 milliárd forint támogatást hívott vissza az állam.

 

 

(Harangozó Éva, magyarnemzet.hu)

 

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Szürreális videó terjed Jakab Péterről – Most már tényleg orvost kéne hívni – Videó

Kiakadtak a mentősök Karácsony biciklisávos oszlopain!