in , , ,

Újabb álhírt terjesztett a balliberális média, miszerint a magyar miniszterelnök miatt nem adott ki közös nyilatkozatot a V4 és Japán a csúcstalálkozójukat követően

Jellemző

Orbán ott sem volt, amikor a V4-Japán nyilatkozat lekerült a napirendről

 

Újabb álhírt terjesztett a balliberális média, miszerint a magyar miniszterelnök miatt nem adott ki közös nyilatkozatot a V4 és Japán a csúcstalálkozójukat követően. A valóság ezzel szemben az, hogy Andrej Babis kérésére nem született közös nyilatkozat, Orbán Viktor pedig még ott sem volt, amikor a cseh miniszterelnök részéről elhangzott a javaslat.

 

 

A Soros-féle 444.hu tette közzé a nap folyamán azt az álhírt, mely szerint Orbán Viktor ellenkezése miatt nem adott ki közös nyilatkozatot a V4 és Japán a múlt heti csúcstalálkozót követően.

Az igazság ezzel szemben az, hogy Andrej Babis cseh miniszterelnök kérte, hogy ne legyen közös nyilatkozat, mert a V4-ek nem kompetensek világpolitikai kérdésekben”

írja az Origo.

Hogy még teljesebbé váljon a 444.hu kínos hazugsága, az is kiderült, hogy a magyar miniszterelnök jelen sem volt akkor, amikor Babis ezzel a javaslattal élt, mivel még tartott az Európai Néppárt ülése, így Orbán Viktor késve érkezett a csúcstalálkozó helyszínére.

Az Origo információi szerint a Japánnal való közös csúcstalálkozó sikeres kimenetelű volt gazdaságilag a visegrádi négyek szempontjából, a japán miniszterelnöknek pedig kifejezetten tetszett a V4-ek migrációhoz való hozzáállása. Japánban ugyanis nem engednek senkit letelepíteni, illetve családegyesítésre sem kerülhet sor, ezzel is megőrizve saját etnikai és kulturális homogenitásukat.

A 444.hu álhíre kapcsán a Külgazdasági és Külügyminisztérium is kiadott egy közleményt, melyben az írást „dezinformációnak” és „tipikus álhírnek” nevezték.
(888.hu, Bertha László)

 

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nagy balhé lesz – Már több mint hétezer fősre duzzadt az USA felé tartó migránskaraván

Az ellenzék több száz tojást dobott a Fidesz székházára – Miért nem adták oda a hajléktalanoknak???