in ,

Tolvaj baloldal: nyomozást rendeltek el a XI. kerületi DK-s polgármester kabinetfőnökének ügyében

Nyomozást rendeltek el Lakos Imre ügyében, aki Budapest XI. kerületében kabinetfőnöke volt a Demokratikus Koalíció (DK) színeiben politizáló polgármesternek, László Imrének

Nyomozást rendeltek el Lakos Imre ügyében, aki Budapest XI. kerületében kabinetfőnöke volt a Demokratikus Koalíció (DK) színeiben politizáló polgármesternek, László Imrének – közölte a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

 

 

Novák Előd újbudai önkormányzati képviselő azt mondta, bízik a vádemelésben a hűtlen kezelés miatti nyomozás végén, amelynek elrendelésére hosszú ideje várt.

Felidézte, hogy Lakos Imre – akit „politikusbűnözőnek” nevezett – 8 millió forintot kapott másfél havi kabinetfőnöki tevékenységéért. A Mi Hazánk Mozgalom alelnöke azt mondta, hogy végül az ő nyomásgyakorlása után bocsátották el a DK újbudai elnökét, az SZDSZ korábbi fővárosi elnökét, aki a közös megegyezéskor „pofátlan” végkielégítésben részesült.

Lakos Imre az úgynevezett „Kopaszi-gate-ben” is feltűnt. Másodfokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték az ügyben, amelyben a vád az volt, hogy 2006-ban az önkormányzat pályáztatás nélkül játszott át magáncégeknek egy 38 hektáros területet. Végül a Kúrián felmentette őt az MSZP alkotmánybíró-jelöltje – mondta Novák Előd.

A Mi Hazánk Mozgalom alelnöke a DK „fővárosának” nevezte Újbudát.

Hangsúlyozta, hogy egy évig küzdött a 8 millió forintról szóló titkosított információért. Közölte: tudomása szerint maga Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke tiltotta meg a kényes tény kiadását. Úgy fogalmazott, hogy Czeglédy Csaba ügyvéd, „a másik DK-s politikusbűnöző” is „tízmilliókat zsebelhet be” a kerülettől, „vállalhatatlan szerződések” alapján. Arról adott például tanácsot, hogyan lehet megtagadni egy képviselő iratbetekintési jogát – mondta Novák Előd.

Mindez nem zavarja a kerület átláthatósági megbízottját: a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke szerint ez a tisztség ugyancsak kifizetőhelyként működik, mégpedig a Momentum Mozgalom számára.

MTI

(888.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Civil kör: ez eddig Gyurcsányék legnagyobb korrupciós ügye – Videó

Szofi tehet egy szívességet – Újra a magyar kormányt kritizálja a holland balliberális politikusnő