in

Szétkaptuk a bolgárokat – Csodakezdés az Eb-selejtezőkön: Magyarország – Bulgária 3-0

Egy győzelem, három döntetlen, hat vereség – Eb-selejtező-rajtjaink mérlege az elmúlt 40 évben. Ezt a nem túl kedvező mérleget remek játékkal sikerült kijavítanunk Bulgária ellen!

A tavaszi hideg és a nagy szél ellenére telt ház, 62 ezer néző fogadja a csapatokat a Puskás Arénában. Emlékezetes, hogy a balkáni ellenféllel nem is olyan régen, 2020. október 8-án találkoztunk utoljára, egy Eb-pótselejtező keretében. Ekkor meglepően simán, 3-1-re győztünk, érdekesség: a szófiai mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is Lang Ádám, Orbán Willi és Szalai Attila alkotja a védősorunkat, az akkori kezdőcsapatunkból Nagy Ádám és Sallai Roland is várhatja a ma esti kezdő sípszót.

Bulgáriával eddig 23 mérkőzésen találkoztunk, a mérleg: 13 győzelem, 5 döntetlen és 5 vereség. Esélyeinket növeli, hogy ellenfelünk a pénteki játéknapon is pályára lépett, de várhatóan feltüzelve lép majd pályára, hiszen Montenegrótól hazai pályán 1-0-ra kikapott.

A két válogatott a következő összeállításban – a török Halil Meler kezdő sípszavára – fut ki a Puskás Aréna gyepére:

MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Bolla, Nagy Á. Vécsei, Kerkez – Szoboszlai – Ádám M. Sallai

BULGÁRIA: Naumov – Sztojanov, Antov, Galabov, Markov – Petkov, Gruev, Karabeljov, N. Iliev – Deszpodov, Delev.

Marco Rossi: Hatalmas a motiváció!

A szövetségi kapitány közvetlenül a bemutatkozó Eb-selejtező előtt elmondta: „nagyon jól tudjuk mit kell tenni a mérkőzés minden fázisában. A labdabirtoklás és a pontos passzok nagyon fontosak lesznek, de mindenre felkészültünk, hogy jó eredményt érjünk el. Mindenféle stratégiára felkészültünk, hiszen pontosan tudjuk, hogy 40 év után milyen fontos lesz az első Eb-slejtező sikere, a helyszínen több, mnt 60 ezer néző előtt. Ez hatalmas motivációt ad nekünk!”  

KÖVESSÉK ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÜNKET!

3 perc lesz a hosszabbítás! 

90. perc

A Puskás Aréna közönsége már felállva ünnepel!

89. perc

S rögtön a két friss játékosunk hoz össze egy nagy helyzetet: Kalmár remek előre ívelésére Naumnov bizonytalanul mozdul ki, Nego előbb éri el a labdát, amelyet kapura gurít, de Valentin Antov az utolsó  pillanatban kibombázza a játékszert.

87. perc

Bolla Bendegúz helyett Loic Nego, Vécsei Bálint helyett Kalmár Zsolt a magyar válogatottban.

81. perc

Rögtön ezután a szintén a második félidőbsn beállú Filip Krisztev – a szél által is alaposan megnyomott – lövését védi bravúrral Dibusz Dénes. Még jó, hogy nem e három remek játékossal kezdett Bulgária!

80. perc

Ruszev ugratja ki az ugyancsak csereként beállt Kirilovot, akit nagy helyzetben, az utolsó pillanatban szerel szögletre Orbán Willi.

73. perc

A két légiósnak ez volt a hattyúdala ezen a mérkőzésen: Nagy Ádám helyett Kleinheisler László, Sallai Roland helyett az észtek ellen remekül debütáló Csoboth Kevin a pályán.

72. perc

Nagy Ádám – Sallai – Nagy Ádám kényszerítőzés után a Pisa légiósának lövésébe az utolsó pillanatban lép bele Petrov.

A második félidőben jól és összhangban védekezett a magyar válogatott Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A második félidőben jól és összhangban védekezett a magyar válogatott Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

68. perc

Bolgár labdaszerzés után ismét Sztojanov ad be veszélyesen, a magyar védőkről az alapvonalon túlra pattan. A vendégek szöglete szerencsére egyáltalán nem veszélyes.

A mindent egy lapra feltevő bolgárok játékstílusa egyáltalán nem tetszik a mieinknek, szerencsére kapura nem annyira veszélyesek, mint mi az első félidőben.

63. perc 

Sztojanov keverget a bal oldalon, Orbán röviden ment, Iliev lövése végül szögletre vágódik. A beívelés után a csereként beállt Georgi Ruszev 17 métrerről kapásból lő, Dibusz szépen hárítja a kísérletet.

60. perc

Újoncot avat a magyar válogatott: az ex-paksi gólkirály, Ádám Martint váltja a gólkirályi címre idén leginkább esélyes paksi gólzsák, Varga Barnabás váltja.

59. perc

Újabb Sallai-lehetőség marad kihastnálatlanul: a freiburgi Vécseivel játszik össze, remekül kapja vissza a labdát a tizenhatoson belül éles lövését azonban Naumov kiüti.

46. perc

Ugyan a bolgárok kezdik a második játékrészt, de jön az újabb magyar helyzet: Lang erőszakos labdaszerzése után Sallaié a lehetőség, de a remek, 18 méteres kövést Naumov nagy bravúrral szögletre üti. A beívelés után a Freiburg légiósa kissé elhamarkodottan fölé lő.

Ezt kapd ki! Szoboszlai Dominik szabadrúgása után Daniel Naumov hiába repül Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ezt kapd ki! Szoboszlai Dominik szabadrúgása után Daniel Naumov hiába repül Fotó: MTI/Kovács Tamás

SZÜNET UTÁN

2 perc lesz a hosszabbítás! 

44. perc

Szoboszlai beadása után az egyik bolgár védő kezét érinti a laba, a VAR rövid tanakodás után továbbot „int”.

40. perc

És itt  a harmadik magyar gól! A nagy kedvvel játszó Szoboszlai ezúttal is lendületesen tör előre, Bolla és Ádám Martin is kiugrásra kész, Dominik egykori csapattársát választja, de egy bolgár lábról végül Ádám Martin elé pattan a labda, aki okoksan a hosszú sarokba helyez. Magyarország – Bulgária 3-0!

Az első játékrészben háromszor volt maximális a magyar (gól)öröm! Fotó: Mandiner/Trenka Attila

Az első játékrészben háromszor volt maximális a magyar (gól)öröm! Fotó: Mandiner/Trenka Attila

36. perc

Sallai – Bolla adogatás után jön az újabb magyar szöglet, mely után Lang Ádám egy taktikai faulttal állít meg egy bolgár támadást.

31. perc

Sallai felrúgása után Szoboszlai ezúttal a bal oldalról élesen lő be egy szabadrúgást. A veszélyes labdát ezúttal magabiztosan fogja Naumov.

24. perc

A kisvárdai Karabeljov rúgja föl Szoboszlait a kaputól 26-27 méterre. A sértett áll a labda mögé, és nemes egyszerűséggel a kapu bal felső sarkába vágja a labdát, Naumov csak beleérni tud a labdába – Magyarország – Bulgária 2-0! 

Van vér a pucájukban: a gól után Szoboszlai és Sallai Roland lenyom egy gyors kő-papír-olló játszmát.

Ádám Martin sajátos gólöröme Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ádám Martin sajátos gólöröme Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

21. perc

Látványos,. Szoboszlai-Bolla-Szoboszlai – összjáték után csapatkapitányunk beadása Kerkezt találja meg, akinek a lövése után még Bolla Bendedgúz is gólt szerezhetett volna, de ksssé megijedt a lehetőségtől.

19. perc

Bolgár „helyzetecske”: egy beadás után szerencsére Iliev lábán megpattan a labda, így a bőrgolyó Dibusz Dénesé lesz.

15. perc

Lang átadása után Bolla Bendegúz tör be igéretesen a tizenhatoson belülre,.de sajnos kicsit hosszan szökteti magát, így a labda az éber Naumové lesz.

13. perc

Szoboszlai labdaszerzése után Ádám Martiné a játékszer, aki gondol egyet és lő, a megpattanó kísérlet éppenhogy szögletre vágódik! Ezúttal azonbdxn a sarokrúgásból nem lesz semmi…

7. perc

Az első szöglet a magyar válogatotté – és jön is a gól!!! Kerkez hátragurtításával Szoboszlai tör előre, mely után Sallai lövése kijön Naumovról, Orbán ismétel, ezt is hárítja még a CSZKA Szófia kapusa, a kipattanót viszont Vécsei Bálint vágja a kapuba! Magyarország – Bulgária 1-0!  

1. perc

A magyar válogatott kezdi az Eb-selejtezőt.

 

 

 

(Vámos Tamás, mandiner.hu)

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

A HVG általános támadást indított Orbán Viktor ellen! Egy bolsevik hülyegyerek visít a HVG-n Orbán Viktor miatt – Íme Hamvay Péter, vagy ki

Megszállva marad a bíróság – Párhuzamos György győzött Izraelben – Netanjahu: az izraeli kormány eláll az igazságügyi reformoktól