in ,

BRÉKING! Kijutottunk az Eb-re! – a 97. percben szereztek öngólt a hazaiak: Bulgária – Magyarország 2-2

Drámai végjátékban megmaradt a veretlenség a nyeretlen sereghajtó ellen

Drámai végjátékban megmaradt a veretlenség a nyeretlen sereghajtó ellen. A magyar labdarúgó-válogatott Szófiában tette fel az i-re a pontot, és sorozatban harmadszor lesz ott a kontinensviadalon.

 

VÉGEREDMÉNY: 2-2

90+7. perc: GÓÓÓÓÓÓL!!! Szoboszlai oldalszabadrúgásból ível a kapu elé, Naumov rosszul mozdul ki, PETKOV elfejeli, a saját kapujába, öngól, 2-2

90+6. perc: Még egy magyar szöglet, egy esély. Felszabadítanak a bolgárok.

90+4. perc: SZOBOSZLAI SZÓLÓZIK, de hiába áll már csak a kapussal szemben, alábök, csak elakad Naumovban. Óriási gólhelyzet volt!!!

90+3. perc: Harsány „Mindent bele!” közepette ívelgetünk, teljesen veszélytelenül.

90+1. perc: 6 perc a hosszabbítás. Nagy Zsolt beadását kifejelik, és lökés miatt szabadrúgás kifelé.

89. perc: Nem jön be Szoboszlai, majd Kalmár csele sem a szélen. Kijönnek a szorításból a hazaiak.

86. perc: Rákezd a mini kórus, a bolgárok tördelik a játékot. Most színészkedésért kapnak sárgát.

85. perc: Újabb szabadrúgás a javunkra. Közel 30 méterről is rálövi Szoboszlai, vágódik lefelé, de néhány centivel a léc fölé csapódik a bombája.

82. perc: Szoboszlai 25 méteres, a sorfal fölött elcsavart szabadrúgását kipiszkálja a léc alól a kapus, aki márciusban, Budapesten nem tudta kiszedi csapatkapitányunk lövését.

81. perc: Kettős csere mindkét oldalon. Nálunk Gazdag és Kalmár Nego és Botka helyén.

78. perc: VEZET BULGÁRIA: Deszpodov félmagasan helyez a bal felső sarokba, Dibusz jó irányba vetődik, de nem éri el, 2-1

77. perc: HIDEGZUHANY, BOLGÁR BÜNTETŐ!!! Deszpodov ad kötényt Nay Ádámnak, majd elesett Szalai Attila lábában. Még el is húzta magát a magyar védő.

74. perc: Szoboszlai eladott labdája után felborítja ellenfelét. Megússza sárga lap nélkül. Ádám Martin helyett Németh András a pályán. A német másodosztályú Hamburg 21 éves támadója harmadszor válogatott, tavaly gól lőtt Luxemburgnak.

72. perc: Bolgár csere: Kolev váltja Mincsevet. Marco Rossi zsebre dugott kézzel sétálgat.

68. perc: Szoboszlai szó szerint átverekszi magát két védőn, majd 18 méterről a kapu mellé, fölé csavar. A túloldalon Delev ollózik, veszélytelenül.

 

A számok mellettünk szólnak

A FIFA világranglistán folyamatosan lépked előre Magyarország, amely jelenleg a 30. helyen áll, Bulgária a 84.-en szerénykedik. A játékoskeretünk négyszer annyit ér (147 millió euró szemben 36,4-gyel). Szoboszlai Dominik játékjoga (70 millió euró) kétszerese a teljes bolgár válogatotténak! A legértékesebb labdarúgójuk 4,5 millióval a csapatkapitányuk, Kiril Deszpodov, aki jelenleg a görög PAOK Thesszaloniki játékosa.

65. perc: Szoboszlai szerez labdát, középre ível, Nego kapásból gyertyát rúg 11 méterről kapásból. Le is vehette volna.

62. perc: Ádám Martin jó csel után rosszul találja el a labdát jobbról, 14 méterről. Gyakorlatilag a bolgár kapus kezébe gurul, vánszorog.

59. perc: Marco Rossi cserél, de nem a tervezett Gazdagot küldi be, hanem Nagy Zsoltot Kerkez megüresedett posztjára. Előről jön le Csoboth.

57. perc: LÉTSZÁMBAN IS EGYENLŐ!!! Kerkez Milos tör be a 16-oson belülre, rácsúszik az elpattanó labdára és eltalálja Petkov lábát. Villan a második sárga és a piros lap: 10 a 10 ellen a csapatok.

54. perc: Szalai Attila kotorja középre estébena labdát a baloldali szögletzászlótól, Styles 5 méterről mellé belsőz óriási helyzetben. Másodszor nem találja el a 7 méteres kaput közelről.

52. perc: Szoboszlai a kapus oldalát, a bal sarkot veszi célba, ám ha kevéssel is, de célt téveszt. Közelítünk a kapuhoz és második gólhoz!

51. perc: Csoboth nekiszalad Atanasziunak, aki fel is tartja, utóbbi szúrja ki a játékvezető. 17 méterről jár a szabadrúgás, csak Szoboszlai a labda mögött.

49. perc: Szoboszlai laposan passzol keresztbe az ötésfelesnél, Csoboth nem fér oda, kizárják a játékból. Nagy lehetőség volt 4 méterre a kaputól…

47. perc: Egy magyar lövés: Szoboszlai próbálta meg 18 méterről, a vetődő Naumovnak nem okoz gondot.

46. perc: Mi kezdtünk, és máris megfuttatjuk a labda nélküli bolgárokat.

KEZDŐDIK A 2. FÉLIDŐ.

Az előzmények, eredmények a meccs előtt

A csoport állása: 1. Magyarország 14 pont (6 meccs), 2. Szerbia 13 pont (7 m), 3. Montenegró 8 pont (6 m), 4. Litvánia 6 pont (7 m), 5. Bulgária 2 pont (6 m)
A magyar válogatott eddigi eredményei: Bulgária (0) 3-0, Montenegró (i) 0-0, Litvánia (o) 2-0, Szerbia (i) 2-1, Szerbia (o) 2-1, Litvánia (i) 2-2
Gólarány: 11-4

Bulgária eredménysora a selejtezőben: Montenegró (o) 0-1, Magyarország (i) 0-3, Litvánia (i) 1-1, Szerbia (o) 1-1, Montenegró (i) 1-2, Litvánia (o) 0-2
Gólarány: 3-10

 

FÉLIDŐ: 1-1

45+5. perc: Állóharc, Szalai Attila is balszélső. Nagy Ádám baloldali átívelését Nego éles szögből az oldalhálóba vágja.

45+3. perc: Teljesen visszazár, betömörül Bulgária. Keressük a rést, csak nem leljük.

45+1. perc: 6 perc a jelzett ráadás.

44. perc: Kerkez is kap egy sárgát műesésért. Feldobja magát a büntetőterületen belül, azért kap egyet az arcára…

43. perc: a kieső belső védő pozícióba Atanaszov érkezik, így Csocsevet lecserélik.

39. perc: KETTŐS EMBERELŐNY??? A kilépő Botka Endrét buktatja a 16-os vonala előtt Gruev, mivel gólhelyzet volt, egyből piros lapot kap. A játékos levonul, a bíró a VAR jelzésére kimegy megnézni az esetet. VISSZAVONJA A PIROS LAPOT MŰESÉSÉRT! Sőt, Botka és Nego is kap egy-egy sárgát.

36. perc: PIROS LAP! Ádám Martint nem kímélik, Petkov a második sárga lapját kapja, kiállítja a lengyel bíró a bolgár védőt, aki a labdát már elrúgó csatárunk achilleszére taposott.

 

31. perc: Jellemző jelenet az elszántságunkra: Kerkez az elé befutó védőt, a 2 fejjel nagyobb Petkovnak is nekiszalad, gyakorlatilag letarolja!

30. perc: Letámadnak a bolgárok, zavart is okoznak, ám a beadásukat a labdát elpasszoló Lang kifejeli. Az indítás után Csoboth nem tud kiugrani.

27. perc: Nego lövi be jobbról a labdát, az érkező Ádám lába már lövésre lendül, de mivel a védője megelőzi, az ellenfelet találja el a labda helyett. Szabadrúgás kifelé.

24. perc: EGYENLÍT BULGÁRIA! Szép és gyors akció végén fordul a kapunkra Delev, és 14 méteres lövése Langon megpattanva, a nyújtózó Dibuszt becsapva a léc alá vágódik, 1-1

22. perc: Egy gyomros: Popov indítása gyomorszájon találja Kerkez Milost, akinek kicsit beszorul a levegő, de bírja, s már a helyén van. Ugyanakkor kijöttek a szorításból a bolgárok.

20. perc: Üvölt Marco Rossi! Nagy Ádám könnyelműsködik, Deszpodov kilép, szerencsére Szalai utoléri, és nem hagyja lőni. Már az ötésfelesnél járt.

17. perc: Formás magyar akció végén Szoboszlai lőtt 17 méterről, belevetődött egy hazai védő. Ismét behallatszik a „Hajrá, Magyarország!” rigmus. Lehet, a tiszteletjegyesek tisztelegnek…

 

15. perc: Továbbra is a bolgárok térfelén zajlik a játék. Botka remek elfutása és visszagurítása után végül nem tudtunk lövőhelyzetbe kerülni.

Ádám Martin a 17. meccsén a 3. gólját szerezte címeres mezben. Márciusban, Budapesten a bolgároknak és az észteknek is beköszönt.

10. perc: GÓÓÓÓÓÓL!!! Szoboszlai erőből középre lövi a jobbról, szabadrúgásból a labdát, a kapus és a védők közé berobbanó ÁDÁM MARTIN 3 méterről előrehajolva a hálóba fejel, 0-1

8. perc: A letámadó Szoboszlait Antov lekönyököli, sárga lap és szabadrúgás a javunkra jobbról, az alapvonal közeléből.

7. perc: Kerkez harcolja ki az első szögletünket. Kis trükközés után Styles ad be lágyan balról, picit magas, így Ádám Martin 5 méterről nem tudja pontosan megfejelni, fölé megy a labda.

6. perc: Járatjuk, birtokoljuk a labdát. Styles aztán ível, de kifejelik a bolgár védők.

3. perc: Zúg a „Hajrá, Magyarország!”, közben Delev talpalja le kapusunkat, Dibuszt. Nincs nagy baja a 33. születésnapján 33-adszor válogatott Fradi-hálóőrnek.

2. perc: MAGYAR GÓLHELYZET! Csoboth sarkazásával Styles tempóelőnyben tör be a 16-oson belülre, de éles szögből keresztbe lő a kapu előtt.

1. perc: Bulgária indította útjára a labdát. De már magyar szabadrúgás jön, Ádám harcolta ki. Szoboszlai majdnem 40 méterről rátűzi, ez gyengén sikerült, jócskán mellé megy.

KEZDŐDIK! 

Csányi Sándor, MLSZ-elnök piros-fehér-zöld sálban szurkol a magyar válogatottnak a helyszínen. Választanak a csapatkapitányok.

A Himnuszt nem zavarták meg a hazaiak, lévén nincs egyetlen szurkoló sem a stadionban. Ellenben a környékén tüntetnek a bolgár drukkerek, a magyar „Ria, ria, Hungária!” rigmusa behallatszik. 

Érkeznek a csapatok, kezdés 6 perc múlva.

Befejezheti az (olasz) melót Marco Rossi csapata. Az utolsó két mérkőzésén egyetlen pontot kell szerezniük a biztos kijutáshoz Szoboszlai Dominikéknak, akik sok hiányzójuk ellenére és szurkolóik nélkül is győzelemre törnek Szófiában a zárt kapus Eb-selejtezőn. A márciusban, Budapesten 3-0-ra legyőzött ellenfél egy éve nem nyert, még Litvániától is kikapott hazai pályán. Szövetségi kapitányunk 3 éve már sikerre vezette a mieinket a bolgár fővárosban, akkor sem kalkulálhatott több kulcsemberével, ezúttal sem. 2020 októberében Szoboszlai Dominik például a salzburgi covid-karanténban rekedt, most Gulácsi Péterre, Willi Orbánra, Sallai Rolandra és Varga Barnabásra sem számíthat, ráadásul a bevált belső védői (Lang, Szalai) gyakorlatilag hetek óta nem játszottak klubcsapataikban, Botka is elvétve.

Megvan a kezdőtizenegy

Ahogy a Mandiner is megjósolta, a következő csapatot küldi pályára a mieink szakvezetője, aki némi meglepetésre Sallai Roland hiányában Csoboth Kevinnek (6 válogatottság/0 gól) szavaz bizalmat. A villámgyors szélső nem csak ugyanúgy 23 éves, mint Szoboszlai, együtt is nevelkedtek Székesfehérváron, a Főnix-Gold FC-ben. Az 1984-ben ifjúsági Európa-bajnok Csoboth Róbert fia megfordult a portugál Benfica utánpótlásában is. Az NB I-ben a székesfehérvári Vidi FC-ben (3 meccs / 2 gól) mutatkozott be, megfordult Szegeden, az Újpestben az idei szezonban 14 mérkőzésen 3 gól és 1 gólpassz a mérlege.

Magyarország: Dibusz – Botka, Lang, Szalai – Nego, Kerkez – Nagy Ádám, Styles – Szoboszlai, Csoboth, Ádám. Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Bulgária: Naumov – V. Popov, Petkov, Antov, Nedjalkov – Kraszcev, Csocsev, Gruev – Deszpodov, Mincsev, Delev. Szövetségi kapitány: Ilian Iliev

 

 

 

(Mandi)

 

 

 

Egy magyar színész is üzent Perintfalvi Ritának: a mimózáknak a kertben a helye, nem a közélet színpadán

Farkasházy megint sírhat – „Megjöttek a magyarok!” – Így köszöntötte Orbán Viktor az EB-re kijutott magyar válogatottat