in , ,

Skandináv remény – Svéd választások: lejtmenetben a baloldal

Remény, az mindig van

A közvélemény-kutatások szerint a nyitott határok mellett kampányoló svéd Szociáldemokrata Párt tagjai a történetük leggyengébb eredményére készülhetnek a szeptember 9-i választásokon.

Szeptemberben választások lesznek Svédországban, ahol a jelenlegi baloldali svéd vezetés az eddigi leggyengébb eredményére számíthat. Ez annak is köszönhető, hogy a Szociáldemokrata Párt nyíltan kiáll a bevándorlás mellett, míg a lakosság egyre nagyobb része elutasítja azt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a bevándorlásellenesek egyre népszerűbbek. Érdekes, hogy a bevándorlásellenesek egy része korábban pont a baloldali Szociáldemokrata Pártot támogatta.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a bevándorlásellenes pártnak olyan nagy tábort sikerült maga köré gyűjtenie, mely alapján lehetséges, hogy végül Svéd Demokraták nevű formáció lesz a második legerősebb erő a szeptember 9-i választásokon.

Az Aftonbladet beszámolója szerint úgy tűnik, hogy továbbra is a Stefan Löfven vezette kormánypárt maradhat majd hatalmon, azonban a parlamenti mandátumszámuk igencsak lecsökkenhet.

Míg 2010-ben 30,7 százalékot kaptak, addig a párt támogatottsága jelenleg mindössze 24,6 százalékon áll – állítja az Inizio kutatócég. Emiatt arra kényszerülhetnek, hogy a liberális Zöld Párttal, vagy a szélbalos Baloldali Párttal lépjenek majd koalícióra.

Az Inizio szerint míg a bevándorlásellenes Svéd Demokraták négy éve 12,9 százalékot szereztek, támogatottságuk most a 19 százalékot súrolja. Jimmie Akesson, a párt első embere különösen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy tájékoztassa a szavazóit, milyen negatív hatásai vannak az illegális bevándorlásnak.

Jimmie Akesson

Fotó: AFP

Akessonnak az EU-ról is megvan a véleménye: egy korábbi interjújában azt mondta, hogy az EU nem a megfelelő mód az európai együttműködésre. A párt két másik tagja pedig egyenesen azt közölte, hogy céljuk az unióból való kilépés, mivel nem akarnak olyan vezetőket, akiket senki nem választott meg.

(forrás: Bokor Gábor, 888.hu)

Hoppá! – Magyarország több tízmilliárd forintot nyer a Brexittel

A budapesti tűzijáték titka. Így készült a magyar csoda