in , , ,

Kocsis Máté is beszólt a buta svédeknek – Ha a svédeknek fontos a NATO-csatlakozás, akkor eljönnek Magyarországra

A rendes parlamenti ülésszaknak mindjárt az elején sor kerülhet a svéd NATO-ratifikációra

 

A rendes parlamenti ülésszaknak mindjárt az elején sor kerülhet a svéd NATO-ratifikációra, de ehhez szükséges a két miniszterelnök budapesti találkozója – mutatott rá a kormány álláspontjára a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté a Facebook-oldalán azt írta: ha a svédeknek fontos a csatlakozás, akkor idejönnek, ahogy Törökországba is elmentek.

 

 

 

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a Fidesz nem megy el az ellenzék által kezdeményezett parlamenti ülésre, tehát az Országgyűlés február 5-én sem szavazza meg a svédek NATO-csatlakozását. A Fidesz-frakció sajtóosztálya szerint a kormánypártok a zárószavazással megvárják a két miniszterelnök találkozóját.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábban azt mondta, nem lát indokoltnak rendkívüli ülést, a külgazdasági és külügyminiszter szerint a február 26-án kezdődő rendes ülésen is elegendő a ratifikálás, ha a kormánypárti frakciók úgy döntenek. A Kormányinfón pedig Gulyás Gergely szavaiból is az derült ki: bizalomerősítő svéd lépésre van szükség, a ratifikálás előtt Ulf Kristersson svéd miniszterelnöknek el kellene jönnie Budapestre.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Az igen! Tudnak élni! Kamu Genya embere többszázmilliós luxusvillát vásárolt

„Hagyjanak fel a hergeléssel” – kőkeményen visszavágott a Klebelsberg Központ a Népszavának