in ,

Politico: a hétfő esti brüsszeli megállapodás Orbán Viktor győzelmét jelenti

A lap azért megjegyzi: „semmi sem garantálja, hogy Magyarország képes lesz teljesíteni ígéretét a 27 jogállamisági reform elfogadására”.

A végeredmény Orbán Viktor győzelmét jelenti – írja a Politico a hetfő esti brüsszeli megállapodással kapcsolatban. A cikk szerint két tényező volt, ami a magyar miniszterelnök kezére játszott: az egyik az uniós rendszer, amely számos fontos döntés meghozatalában egyhangúságot követel meg. A másik pedig „az EU intenzív törekvése, hogy megőrizze az egységes EU-homlokzatot”, miközben a közelben dúl a háború – írják.

A lap megjegyzi: a döntés azonban továbbra is azt jelenti, hogy Magyarország várhatóan milliárdokat veszít el egy olyan időszakban, amikor gazdasága „ingatag”.  „Semmi sem garantálja, hogy Magyarország képes lesz teljesíteni ígéretét a 27 jogállamisági reform elfogadására” – írja a Politico.

Az EU számára a megállapodás némi megkönnyebbülést hoz az ukrán fronton, jegyzi meg a cikkíró. Most, miután az Európai Parlament kedden jóváhagyja a döntést, az unió januárban megkezdheti a kifizetéseket Ukrajnának.

 

(mandiner.hu)

 

Megvan a megállapodás! Ömlik a pénz Magyarországra! Nőnek a tanárbérek

Megvan a megállapodás! A hazai baloldal lehúzhatja magát Kamu Geri új budiján – Libsik: sivalkodjatoook!