in , ,

Megy a nemzetközi sivalkodás – Szomorkodik a Politico: Orbán a legjobb napjait éli

Nem tetszik a brüsszeli lapnak, hogy „a diplomatáknak nem sikerült kimozdítaniuk a Magyarország által kialakított patthelyzetet”.

A Politico a reggeli brüsszeli hírlevelében az unióra nézve kínos felmérési eredmények mellett egy másik lényeges dologról is beszámolt. Mégpedig arról, hogy „a diplomatáknak nem sikerült kimozdítaniuk a Magyarország által kialakított patthelyzetet az Ukrajna finanszírozásával és a csatlakozási tárgyalásokkal kapcsolatban az uniós vezetők e hét végi találkozója előtt”.

 

 

„Aki abban reménykedett, hogy a Magyarország és az EU többi része között Ukrajnával kapcsolatban kialakult patthelyzet a nagykövetek vasárnapi találkozóján megoldódik, annak csalódnia kellett”

– fejtegették. „Két uniós diplomata szerint az egész napos megbeszélések után nem történt előrelépés a kulcsfontosságú kérdésekben, vagyis abban, hogy az EU képes lesz-e új pénzeszközöket folyósítani a háború sújtotta Ukrajnának, vagy a vezetők hét végi találkozóján megkezdhetik-e a csatlakozási tárgyalásokat”.

„Orbán szezonja” – tették hozzá, ugyanis az ő megfogalmazásuk szerint

„az egész kontinens Ukrajna-politikáját blokkoló ember a legjobb napjait éli.

A múlt heti, Emmanuel Macronnal és Pedro Sánchezzel folytatott megbeszélések után Orbán Viktor magyar miniszterelnök Argentínába repült, hogy megöleljen egy másik lázadó politikust, az újonnan megválasztott Javier Milei elnököt”.

(Mandi)

 

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Volt egy kis csicskítás – Így igazította el Orbán Viktor Zelenszkij ukrán elnököt Argentínában + videó

Hoppá! Az ukrán külügyminiszterrel találkozott Szijjártó Péter, erről tárgyaltak (VIDEÓ)